logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Skyrim V: Anniversary edition, Nintendo Switch


Het heeft even geduurd, maar de overweldigende open wereld van Skyrim is in al zijn glorie te spelen op de Nintendo Switch. Dat houdt in dat je op werkelijk iedere plek het avontuur kunt aangaan! De Skyrim V: Anniversary Edition omvat niet alleen het basspel, maar ook alle uitbreidingen tie tot op de dag van vandaag zijn uitgegeven. Stap jij mee in deze meest uitgebreide versie van Elder Scrolls: Skyrim V?

Old-school rpg

Het is eigenlijk bizar dat een game uit 2011 nog altijd indruk kan maken. Houd qua graphics wel rekening met het feit dat de ‘high quality games’ van weleer er soms een tikje gedateerd uitzien, maar daarmee ook prima aansluiten op het kleine beeldscherm van de Nintendo Switch. Hoewel je je inmiddels ook kunt vergapen in de wondere werelden van Zelda en The Witcher, is het nog altijd een super toffe game om je tanden in te zetten. Toegegeven, de NPC’s zijn stijf en weinig levend, de voice-overs lijken als een haastklus in elkaar gezet en de gezichten zijn compleet inwisselbaar. En toch heeft Skyrim een geweldige aantrekkingskracht, ook na ruim 10 jaar!

Verhalen alom

Op het kleine scherm zijn de graphics prima in orde, waardoor de uitgebreide game helemaal tot zijn recht komt. Het is een fantastische open wereld, met een sterke verhaallijn die zichzelf naar alle kanten ontwikkeld en die je langzaam zelf vormgeeft. Daarnaast zijn er 101 zijmissies waar jij je tanden in kunt zetten en mensen om mee te praten, plekken om te ontdekken… en nog veel meer. Naarmate het spel vordert zal jouw personage zich ook verder ontwikkelen, kleden, nieuwe skills en vaardigheden verzamelen.


Ga direct naar Skyrim V: Anniversary Edition op BOL.com.

Recensie over Skyrim V: Anniversary Edition

CooleSuggesties topper

De Switch heeft geen tekort aan games die we al kennen van andere consoles. Het lijkt een uitgelezen plek te zijn voor remakes van oude games. En met succes, want de switch is ook een console waar jongbakken gamers hun tanden in zetten. Skyrim spreekt een wat oudere doelgroep aan, maar juist voor die doelgroep heeft de Switch ook niet te bieden. Daarmee is het een gat in de markt. Ondanks zijn leeftijd geeft het nog steeds een voelbaar gevoel van ruimte, en de ontwikkeling van de speler, dat maar weinig games ervoor of erna zijn gelukt.

Score: 9


Info

Skyrim V: Anniversary Edition
Uitgever: Bethesda
Getest op: Nintendo Switch
Genre: rpg
Prijs: 70 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.