logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Skylanders brengt kaarten tot leven in Skylanders BattleCast


Skylanders Battlecast

Activision is bezig met de creatie van Skylanders BattleCast  een kaartgame voor mobiel. Daarmee doen de uitvinders van het toys-to-life genre een stap voorwaarts. In Skylanders BattleCast worden kaarten tot leven gebracht in een nieuw en gratis mobiel avontuur, dat zich afspeelt binnen de grenzen van het Skylanders universum. Als speler doe je er alles aan de ultieme set kaarten in handen te krijgen. Ook stel je teams van je favoriete helden samen en doe je er alles aan om strategische kaart combinaties in handen te krijgen om zo een poging te kunnen doen om Skylands te redden. Op die manier word je een legendarische card battle player! De game is veelzijdig – je kunt kaarten verzamelen en er strategische strijd mee voeren, terwijl online PvP net zo goed een optie is als de opwindende nieuwe single-player campagne. Zowel Skylanders fans als liefhebbers van klassieke card battles kunnen hun hart ophalen.

“Als fans dit najaar de Skylanders SuperChargers starter packs onder ogen krijgen, zullen ze iets nieuws ontdekken: de eerste exclusieve kaarten die je van de nieuwe mobiele kaartgame van Skylanders kunt verzamelen. Skylanders BattleCast wordt vanaf de grond opgebouwd en zo worden de Skylanders tot leven gebracht op mobiele devices, waar ook kinderen steeds vaker actief zijn,” zegt Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing, Inc.  “Dit is niet alleen onze grootste investering voor de mobiele tak van de Skylanders franchise, het is tevens de meest tot de verbeelding sprekende ooit.”

Om Skylanders BattleCast te spelen kun je fysieke kaarten kopen in de winkel, maar ook kun je in de game toegang krijgen tot digitale kaarten. Het is pure magie als je de kaarten met je mobiel scant en zo ziet hoe ze tot leven komen. Daarnaast kun je als speler kaarten van personages scannen en op die manier fysiek met hen in contact komen.

“We brengen fysieke kaarten op een opwindende nieuwe wijze tot leven. Activision heeft een team samengesteld dat bestaat uit experts op het gebied van game design en het ontwerp van fysieke kaartspelen en dat hebben we aangevuld met professionele kaartspelers en de beste kaartspelartiesten. Zo hebben we een ongekende ervaring gecreëerd,” zegt Josh Taub, senior vice president, product management, Activision Publishing. “Met Skylanders BattleCast, komen de drie peilers van de Skylanders franchise – creativiteit, innovatie en plezier – zonder weerga tot bloei.”

Skylanders BattleCast komt in 2016 beschikbaar via de App Store, Google Play en de Amazon Appstore.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.