logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Skullcandy Slyr Pro gaming headset

Skullcandy Gaming is terug! En wel met drie nieuwe modellen: de Slyr, de Slyr Pro en de bluetooth Plyr headset. De modellen zijn compatibel met PC, PlayStation, Xbox, Switch en mobiel, hoewel je die met de Slyr en de Slyr Pro met een kabel moet aansluiten, natuurlijk. Wij startten de gameconsoles op met de Slyr Pro in de aanslag!

Van Astro naar Skullcandy

Wat weinig mensen weten, is dat Astro en Skullcandy vroeger onder dezelfde vlag vielen, tot 2017, wanneer Astro Gaming werd verkocht aan Logitech. Alle kennis en ervaring is dus in huis om toffe gamingproducten op de markt te zetten. “Fans weten dat Skullcandy een premium geluidervaring biedt en vragen al jaren wanneer we weer met een gaminglijn komen. We zijn daarom heel trots om deze nieuwe multi-platform gamingcollectie te lanceren,” zegt Jason Luthman, Director of Global Product Management. “Alle gamers kunnen beamen dat exceptionele audio, naadloze communicatie en comfort cruciaal zijn voor hun spel. Van unieke verhelderende nuances met gepersonaliseerde audioprofielen, tot kraakheldere player-to-player communicatie, we hebben de PLYR, SLYR Pro en SLYR volgestopt met de must-have technologieën die gamers willen voor een meeslepend spel.”

Vormgeving

De styling van de Skullcandy Slyr Pro (spreek uit Slayer Pro) is nogal excentriek te noemen. Het heeft een soort minecraft bit-styling met een uitgesproken roze of groene hoofdband aan de binnenzijde. Alle details zijn hier trouwens op aangepast, tot aan het niveau van kleine details op de audiokabel. Erg tof gedaan! Hoewel je natuurlijk moet houden van roze, is de styling – vergeleken met andere gaming headsets – vrij sober en neutraal. De zachte oorschelpen van memory foam en de buitenzijde van de hoofdband zijn strak zwart, zonder ‘stoere’ industriële details. Ook de oorkussens zijn gewoon zwart. Op de linker oorschelp vind je de een draaiwiel voor de volumeregeling, de aansluiting voor je boom-microfoon en de aansluiting voor de audiokabel. De boommicrofoon zit verwerkt in een redelijk stugge rubber buis: hij is flexibel, maar blijft niet staan zoals je hem buigt.

Het geluid

Bij de Slyr en de Slyr Pro heb je al het voordeel van een directe verbinding met je controller of console. (je kunt hierbij kiezen voor een connectie via USB op de console of PC, of voor een 3,5mm kabelverbinding). Daardoor is er geen vertraging of lag merkbaar. De 50mm drivers leveren een vol geluid, die misschien een tikje wollig klinkt. Waar je bij de meeste bekabelde headsets geen mogelijkheid hebt om de equalizerinstellingen aan te passen, is dat bij de Slyr Pro wel mogelijk, door te drukken op het volume draaiwiel. Voor de PC kun je gebruikmaken van de Skull-HQ app, waarmee je tal van mogelijkheden ter beschikking krijgt om het geluid aan te passen. De microfoon is helder en laat je stem goed horen, maar klinkt aanzienlijk zachter dan de gemiddelde headset. Je kunt de microfoon verwijderen als je geen chatfunctie wilt, maar de rechter oorschelp fungeert ook als een grote mute-knop.


Ga direct naar Skullcandy Slyr Pro op BOL.com.

Recensie over Skullcandy Slyr Pro

De Skullcandy Slyr Pro is een middenklasse gaming headset met een paar toffe functies aan boord, zoals de softwarematige verbetering van het geluid, equalizerinstellingen en een verbeterde weergave van het geluid dat je via de microfoon deelt met je teammates. Het geluid is prima in orde, dankzij de 50mm drivers, hoewel het een tikje wollig klinkt. Het geluid van de microfoon is daarentegen erg zacht, daar zul je echt wat aanpassingen moeten doen op je console of pc. Het is een super lichte headset. Hij is volledig gemaakt van kunststof, wat niet iedereen zal weten te waarderen, maar daardoor is hij erg licht van gewicht. De memory foam op de hoofdband en de oorschelpen is comfortabel en je merkt nauwelijks dat je hem draagt.

Score: 8


Informatie

Skullcandy Slyr Pro
Adviesprijs: 99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.