logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Skullcandy Push Ultra met ingebouwde Tile tracker

Heb je een beperkt budget, maar wil je toch een leuke set oordopjes? Dan zul je de dopjes van Skullcandy vast tegenkomen. Leuke dopjes voor een heel aantrekkelijke prijs – wie houdt daar nu niet van? Maar er is een nadeel aan de populaire true wireless earbuds… je kunt ze zo maar verliezen! En soms is dat niet zo praktisch als ze op de grond vallen… gelukkig zijn er alternatieven, zoals de Skullcandy Push Ultra. Deze dopjes hebben een haak, die over je oren hangt. Zo vallen ze nooit meer uit. Bovendien zijn de dopjes zweet- en waterdicht. Maar dat is nog niet alles!

Ingebouwde Tile Tracker

De Push Ultra zijn namelijk onderdeel van de samenwerking tussen het sportieve merk Skullcandy en Tile, die je misschien wel kent van de slimme sleutelhangers. Met Tile kun je namelijk een bluetooth verbinding maken met je smartphone, zodat je ze altijd kunt tracken of geluid kunt laten maken. Normaal gesproken moet je een dopje op je apparaat plakken of een hanger koppelen, maar in het geval van deze earbuds zit de Tile tracker dus al ingebouwd. Ben je de oordopjes kwijt? Met een druk op de knop hoor je ze piepen! Bovendien kun je zelfs een link maken met Google Assistent, zodat je er om kunt vragen. Ben je ze echt kwijt? Dan heb je kans dat je ze via de Tile Community alsnog terug kunt vinden. Alle Tile-apparaten worden namelijk gespot door andere Tile-gebruikers. Bovendien onthoud de Tile app waar alle trackers voor het laatst zijn gesignaleerd, zodat je al een goed beeld hebt van waar je zoektocht moet beginnen. Pluspunt!

Prima geluid

Zoals we inmiddels gewend zijn van Skullcandy, is ook de geluidskwaliteit van de Push Ultra goed in orde. Het geluid is helder en de bas is goed aanwezig om je muziek dat extra’s te geven. Wel moet ik deze dopjes nageven dat ze wat minder ‘in’ je oor zitten dan andere oordopjes. De natuurlijke ruisonderdrukking die je daar hebt, ontbreekt bij de Skullcandy Push Ultra. In drukkere omgevingen zul je dus redelijk wat van je omgeving meekrijgen.

Oplaadcassette

De bewaarcassette van de Skullcandy Push Ultra met Tile is wel wat bijzonders. Ten eerste lijkt het alsof ze niet echt hebben gelet op het formaat. Het is een flinke cassette; een echte ‘handvol’. Hij wordt met een rits afgesloten en heeft ook best wel een flink gewicht. Aan de andere kant heeft je de ingebouwde accu 34 uur extra energie mee op pad, bovenop de 6 uur die een set oordopjes meegaan. Enerzijds maakt ze dat minder goed draagbaar, anderzijds is het wel prettig om wat groters in je sporttas te stoppen, die kleine doosjes raak je immers wel eens kwijt. En laten we wel wezen: dankzij de oorhaken zijn ze geweldig geschikt voor sport, zeker gecombineerd met de IP67 waterdichte afwerking.

Gebruiksgemak

De ritsfunctie van de oplaadmodule is een kleine hindernis voor het openen van de cassette. De dopjes zelf vergen ook wat meer inspanning voor je aan de slag kunt. De flexibele oorhaken zorgen namelijk wel dat ze geweldig zitten, maar je moet ze iedere keer opnieuw buigen. In hun module moet je ze namelijk weer terugvormen naar hun oorspronkelijke staat, anders passen ze niet in de uitsparingen van de cassette en raken ze de contactpunten voor het opladen niet. Een ander minpunt is dat de dopjes vrij hard zijn. Het deel dat in je oor gaat lijkt afgewerkt met een siliconen laagje, het deel dat tegen je oor hangt is dat zeker niet. Dat kan na verloop van tijd wat gaan irriteren, zeker wanneer je actieve sporten beoefent. Prettig vond ik de fysieke knoppen voor het regelen van het volume. Zo weet je beter op de tast welke knop je moet gebruiken. De positionering van de knoppen is echter minder praktisch, de knopjes zitten namelijk onder de earbuds. Sommige commando’s, zoals het skippen van een nummer (twee seconden de volumeknop indrukken) is dan niet zo eenvoudig.

Ga direct naar Skullcandy Push Ultra met ingebouwde Tile tracker op BOL.com.


Recensie over Skyllcandy Push Ultra met ingebouwde Tile Tracker

Wil je altijd je muziek of podcasts binnen bereik hebben, maar vind je echte true wireless earbuds een beetje tricky vanwege het gevaar van uitvallen? Dan is de Push Ultra een geweldige optie. De ingebouwde Tile tracker is een groot pluspunt en super handig. De accu gaat bijzonder lang mee en de geluidskwaliteit is prima in orde. De unieke punten van deze set zijn de oorhaken en de ingebouwde tile. De forse omvang van de draagcassette en de stugge oorhaken (die je telkens om je oor moet vouwen) kunnen juist een obstakel zijn.

Score: 7


Informatie

Skullcandy Push Ultra met ingebouwde Tile tracker, Skullcandy
Meer weten?
Prijs: 109.12 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.