logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Skullcandy Indy

Skullcandy heeft een goede naam opgebouwd als een stoer en sportief merk, dat uitblinkt in het maken van betaalbare producten. Hoewel ze waarschijnlijk het meest bekend staan ​​om hun kleine, kleurrijke oordopjes, hebben ook een aantal echt indrukwekkende audioproducten gemaakt die de moeite waard zijn om eens uit te proberen. Voor deze test gaan we aan de slag met de Skullcandy Indy True Wireless oordopjes.

Oordopjes op steeltjes

De Skullcandy Indy True Wireless-oordopjes hebben hetzelfde ontwerp als de Airpods, met hun eigenwijze steeltje onderaan, maar zijn niet gemaakt van hetzelfde hoogwaardige plastic. Dat merk je vooral in de prijs, deze dopjes zijn namelijk een stuk goedkoper. We gaan onderzoeken of je het ook merkt in de kwaliteit! Ondertussen zijn deze dopjes voor Android-gebruikers een geweldig alternatief voor AirPods omdat ze bijna net zo praktisch en compact zijn. Het grote voordeel van de Skullcandy Indy is wel dat er rubber oordopjes worden meegeleverd, waarmee je ze in je oor kunt steken. Daardoor zitten ze heel stabiel en stevig, steviger dan de gladde kunststof van de meeste Airpods-achtigen. Daarnaast is deze set IP55-geclassificeerd, waarmee wordt aangegeven dat ze bestand zijn tegen zweet. Een prettige bijkomstigheid!

De oplaadcassette

Voor je de dopjes in je oren steekt, raden we je aan om ze eerst goed op te laden. De cassette is namelijk een belangrijk deel van deze dopjes – je zult ze er altijd in meedragen. En zeg nu zelf: stop jij een gammel doosje in je broekzak, jaszak of tas? Nee toch! De Skullcandy Indy wordt geleverd in een kleine en afgeronde oplaadcassette die goed en degelijk aanvoelt. Hij voelt zelfs wat aan de lichte kant, waardoor ik in het begin even twijfels had over de duurzaamheid ervan – maar tot nu toe heeft hij me niet in de steek gelaten.

Magnetisch wonder

De case klapt open en laat daarna twee uitsparingen zien waarin de oordopjes passen. Zodra je de dopjes plaatst, gaan drie kleine LED-lampjes branden aan de voorkant van de oplaadcassette, waaraan je kunt zien hoeveel batterij er nog over is in de oplaadcassette. De oordopjes worden door magneten op hun plaats gehouden. Als de oordopjes scheef zitten, sluit de behuizing niet goed, wat vervelend kan zijn.

De oordopjes

De oordopjes worden met twee rubber dopjes stevig in je oor gehouden. De eerste zijn de standaard oordopjes die in je oor worden gestoken, de tweede set is meer een sleeve die helpt om ze stevig in je oren te houden door tegen de binnenkant van je oor te klemmen. De combinatie van de twee levert een geweldige pasvorm op: de Skullcandy Indy is een van de best passende oordopjes die ik tot nu toe heb geprobeerd. Jammer genoeg is er een concessie gedaan in de bouwkwaliteit van de behuizing. Ze zijn volledig gemaakt van een goedkoop aanvoelend plastic en de aanraakgevoelige bedieningselementen langs de recht afgewerkte steel van de oordopjes zijn niet altijd reactief als je de knopjes bedient.

De Skullcandy Indy in gebruik

De Skullcandy Indy maken gebruik van Bluetooth 5.0, wat erg bijzonder is voor een product in deze prijsklasse. Zodra je een apparaat gebruikt dat compatible is met Bluetooth 5, kun je gebruik maken van een groter bereik en meer gegevensoverdracht. Bij het luisteren van muziek of het streamen van video had ik op mijn iPhone 11 nauwelijks vertraging tussen het geluid en het beeld op het scherm, wat een onoverkomelijk probleem is bij bluetooth audio-apparatuur. Aanraakgevoelige bedieningselementen zijn niet mijn favoriete manier van bediening – zie het als een generatiekloof of zoiets – maar hoewel niet alle bedieningsfuncties even goed reageren op een aanraking, snapt Skullcandy wel hoe het zou moeten werken. Ze werken intuïtief en houden goed rekening met hoe mensen dit elke dag gaan gebruiken.

De geluidskwaliteit

Dan komen we eindelijk uit bij de geluidskwaliteit! Daar doet Skullcandy bijzonder goed werk voor sportievelingen, die graag een vette beat luisteren tijdens het sporten of hun activiteiten. Ze klinken dan ook wat vlak, met een flinke nadruk op de bas. De echt lage baspartijen knallen boven alle segmenten uit, de ‘normale baspartijen’ voelen juist een beetje onderdrukt. Alles boven die extreem lage bas linkt vrij neutraal. Dat maakt ze overigens wel erg prettig voor het gebruik bij audioboeken of het voeren van een telefoongesprek. Daarbij profiteer je van de rubber oordopjes, die veel van het omgevingsgeluid wegfilteren.

Ga direct naar Skullcandy Indy op BOL.com.


Recensie over Skullcandy Indy True Wireless oordopjes

De Skullcandy Indy True Wireless oordopjes zijn een heel goede middenklasser, met een verrassend laag prijskaartje. De oordopjes leveren een prima geluid en zitten muurvast in je oor. Dat is goed nieuws! Het geluid is wat neutraal, met een nadruk op de bas. De leuke kleuren zijn een bonus, de in totaal 16 uur aan speelduur (inclusief drie keer opladen in de oplaadcassette) zijn zeker netjes volgens de laatste trends. De bediening steekt slim in elkaar, maar helaas zijn touchbediening en ik niet voor elkaar bestemd…

Score: 7


Informatie

Skullcandy Indy true wireless headset, Skullcandy
Meer weten?
Prijs: 84.99 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.