logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Skullcandy Hesh ANC

Onlangs ontvingen we de Skullcandy Hesh ANC: een over-ear koptelefoon die voor een schappelijke prijs actieve ruisonderdrukking biedt. In de doos vind je niet alleen de koptelefoon, maar ook een nylon reistas, een 3,5mm audiokabel en een USB-C oplaadkabel. Koptelefoon aan, koppelen aan onze smartphone en testen maar!

Het ontwerp

De Skullcandy Hesh ANC steekt degelijk in elkaar. Hij is dan wel gemaakt van kunststof, maar dankzij de matte afwerking en de neutrale vormgeving doet hij volwassen aan. Daarnaast zijn er wat hoogglans elementen en zien de oorschelpen er chique uit met een namaak-leren materiaal over de memoryfoam oorschelpen. Deze koptelefoon kun je helemaal plat neerleggen, wat prettig is. Opvallend genoeg kun je de oorschelpen twee kanten op draaien, wat echt uniek is. Je kunt de koptelefoon krijgen in het zwart, maar ook in cremewit met bruin-leren oorschelpen.

Draagcomfort

Skullcandy heeft met de Hesh ANC goed gelet op het draagcomfort. Hoewel de koptelefoon in het begin wat strak zit, lijkt hij zich aan de passen aan je hoofd. Hij moet even wennen en gaat na verloop van tijd wat losser zitten. De padding is misschien wat krap en mensen met grote oren komen misschien in de problemen, maar de memoryfoam zit echt comfortabel en wordt niet snel warm. Ook de hoofdband heeft een comfortabele padding. Pluspunten daarvoor! Met zijn gewicht van slechts 225 gram kun je hem makkelijk langere tijd dragen.

Bediening

Een van de fijne aspecten van Skullcandy vind ik wel dat ze niet schromen om grote bedieningselementen te gebruiken. Op de rechter oorschelp vind je dan ook vier knoppen, waaronder twee volumeknoppen, een multifunctionele knop en een ANC-activeringsknop. Met de multifunctionele knop kun je media pauzeren of afspelen en kun je ook je slimme assistent activeren zoals Google Assistant of Siri. Bovenaan vind je de ambient & ANC-knop. Een korte druk schakelt ANC in of uit, twee keer indrukken schakelt over naar de Ambient modus, waarbij je omgevingsgeluiden door de muziek heen hoort.

ANC

De actieve ruisonderdrukking van de Skullcandy Hesh ANC is prima in orde, hoewel er zeker betere zijn. Toch moet je producten ook beoordelen in het marktsegment waarin ze zich bevinden – en dan is hij zeker goed en geslaagd. De ruisonderdrukking doet goed werk om de meeste ongewenste geluiden buiten te sluiten, maar niet alles en altijd. De functie werkt het beste met white noise-geluiden, lagere brommen en tikken. Stemmen worden wat minder goed gefilterd. Met de Ambient modus werkt de microfoon om geluiden door je muziek heen te laten horen, zodat je bewust kunt zijn van wat er in je omgeving gebeurt.

Geluidskwaliteit

Als eerste moet ik opmerken dat de connectiviteit met de Skullcandy-app ontbreekt, zodat je de EQ niet kunt aanpassen of het geluidsprofiel kunt wijzigen. Erg jammer – de app is er. Waarom zou je hem dan niet gebruiken? Ondanks dat is het geluid dik in orde. Hij heeft een mooie verdeling in alle geluidssegmenten. De hoge tonen zijn een tikje onderbelicht en het geluid richt zich voornamelijk op de baspartijen – maar fans van het merk zullen daar juist van smullen. Hoewel de lage tonen flink benadrukt worden, liggen ze er niet bovenop – ze vormen nog altijd een eenheid met de middentonen. Dat maakt het minder hinderlijk. De geluidskwaliteit is beter (helderder) als je de ANC uitgeschakeld hebt. De hoge tonen en middentonen zijn meer uitgesproken. Activeer je ANC, dan zul je merken dat de bas iets minder prominent wordt.

Tile

Ook deze Skullcandy-koptelefoon heeft een ingebouwde Tile-tracker. Als je je koptelefoon kwijtraakt, kun je ze bellen via de Tile-app, wat geweldig is als je ze niet kunt vinden. De koptelefoon gaat rinkelen en je hoort een alarm dat luider wordt naarmate je langer naar de koptelefoon zoekt. Liggen ze niet binnen je bereik, dan gaat de Tile-community zijn werk doen en jouw koptelefoon opmerken. In de app krijg je vervolgens een locatiewaarschuwing. Dit is een leuke functie, maar steunt heel erg op de andere Tile-gebruikers. Heb je weinig Tile-gebruikers in jouw omgeving, dan heeft de functie geen nut. Desodanks is het een coole functie als je ze bij je thuis kwijtraakt.


Ga direct naar Skullcandy Hesh ANC op BOL.com.

Recensie over Skullcandy Hesh ANC

De Skullcandy Hesh ANC is een stevig gebouwde hoofdtelefoon met een goede ANC- en Ambient-modus. De accu gaat zo’n 22 uur mee met ANC en 30 uur zonder, wat indrukwekkend is. Voor dit geld krijg je een comfortabele, degelijke koptelefoon met een prima geluid, waarbij de nadruk op bastonen ligt. De misser met de Hesh ANC is het ontbreken van de koppeling met de Skullcandy-app, waardoor je de EQ niet kunt veranderen. Desondanks krijg je veel waar voor je geld met deze koptelefoon, zeker als je die punchy bas weet te waarderen! De ingebouwde Tile tracker is een leuke bonus en een must-have voor sloddervossen.

Score: 8


Informatie

Skullcandy Hesh ANC
Adviesprijs: 129 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.