logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Skoon shower bar

Een goede verzorging is belangrijk. Niet alleen voor je omgeving, die daarmee gevrijwaard blijft van onaangename luchtjes, maar je voelt jezelf ook bete als je weet dat je aandacht hebt geschonken aan je voorkomen. Haar in model, baard bijgewerkt, deodorant op, fris gedoucht, netjes gekleed… dan kun je voor de dag komen! Toch kleeft er vies nadeel aan die goede verzorging: daarmee verbruik je namelijk een keur aan flesjes en potjes, die uiteindelijk in het milieu komen! Een onoverkomelijk probleem, zul je denken, maar dan heb je het wel mis. Skoon Cosmetics, het merk van Nederlandse bodem, laat zien dat je ook zonder fles douchefris schoon voor de dag kunt komen – daarvoor ontwikkelden ze vier heerlijke Solid Shower Bars. Ze zijn de perfecte aanvulling op de Solid Shampoo Bars voor een compleet natuurlijke douchesensatie!

Solid Shower Bar

Maar… wat is een Solid Shower Bar? Wel: toen ik het probeerde uit te leggen, kan ik eigenlijk met een heel simpele uitleg. Het is eigenlijk een stuk zeep, maar dan speciaal ontwikkeld om mee te douchen. Terwijl je onder de douche staat, wrijf je met de Skoon Solid Shower bar over je lichaam, tot er een mooi schuim is ontstaan. Dat schuim spoel je weer af, waarna je weer helemaal fris en fruitig voor de dag komt. Als extra feel-good moment kun je jezelf even herinneren dat 1 Skoon Solid Shower Bar van 90 gram gelijk staat aan maar liefst 3 flessen douchegel van 250 ml! Drie flessen die niet in het milieu terecht komen! Dat is verzorging met een ultiem goed gevoel!

Goed voor je lichaam

Daarmee kom je overigens niet alleen heerlijk fris ruikend onder de douche vandaan: de Skoon Solid Shower Bars zijn ook goed voor je huid! Ze zitten vól plantaardige en gecertificeerde ingrediënten die je huid verzorgen, maar zónder plastic en zeep. Daarmee zijn ze ook erg geschikt voor de gevoelige huid. Zeep is een alkalisch product met een hoge pH-waarde die de huid weliswaar grondig reinigt, maar de huid ook ontvet en daardoor uitdroogt. Skoon kiest juist voor pH-huidneutrale Solid Shower Bars.

Liefde voor natuurlijke verzorging

De liefde voor natuurlijke verzorging stopt niet bij de ingrediënten. Skoon geeft namelijk om mens én planeet. Zo kiest Skoon er bewust voor dat de producten niet op dieren getest worden en dus dieproefvrij zijn. Daarnaast zijn alle Skoon producten 100% vegan en dragen ze het BDIH “Certified Natural Cosmetics” keurmerk. Tenslotte wordt het volledige productieproces uitgedacht, van de oogst van ingrediënten tot na gebruik van de producten, om de planeet zo min mogelijk te belasten zonder concessies te doen aan de ervaring en effectiviteit van de producten.

Welke varianten Skoon Solid Shower Bar zijn er?

SOLID SHOWER BAR – FRESH TO THE MAX

Sta op en start de dag goed met de verfrissende kracht van spirulina, eucalyptus en een vleugje menthol. Heerlijk voor een sportieve geur om je heen, maar ook verkoelend na een intensieve work-out. Spirulina zuivert de huid en maakt haar stralend. Door de toevoeging van aloë vera wordt de huid ook intensief gehydrateerd. Geschikt voor ieder huidtype. Geur op basis van natuurlijke essentiële oliën. Bevat geen zeep en is pH-huidneutraal.

SOLID SHOWER BAR – FLOWER POWER

Laat je omringen door de heerlijke, zachte bloemengeur van litsea in combinatie met sandelhoutolie voor een moment van pure ontspanning. Dit is een zachte, meer vrouwelijke geur, hoewel de bloemengeur nog altijd vrij subtiel is. In combinatie met antioxidanten uit granaatappel en rozenolie wordt de huid gestimuleerd en gevoed. Geschikt voor ieder huidtype. Geur op basis van natuurlijke essentiële oliën. Bevat geen zeep en is pH-huidneutraal.

SOLID SHOWER BAR – SOFT SENSITIVE

Deze Solid Shower Bar is speciaal ontwikkeld voor de meest gevoelige huid. Door gebruik te maken van kalmerende groene thee en havermout, breng je de huid in balans. Daarmee verspreid je een subtiele, frisse geur, die je doet denken aan een frisse lente-ochtend. Daarnaast zijn er zijn ook geen natuurlijke essentiële oliën (= natuurlijke geurstoffen) toegevoegd om een zo mild mogelijke reinigende en verzorgende formule te ontwikkelen. Bevat geen zeep en géén parfum. pH-huidneutraal.

SOLID SHOWER MILK BAR – NOURISHING INTO THE DEEP

Creëer een echt verwenmoment voor jezelf en geniet van de rijke verzorging van arganolie en verzachtende amandelolie. Zoet, maar ook wel wat stoer dankzij de noot-achtige aardegeuren. Deze 2-in-1 bar is een reiniger en verzorgende melk in één. Geschikt voor ieder huidtype. Geur op basis van natuurlijke essentiële oliën. Bevat geen zeep en is pH-huidneutraal.

PRIJS EN VERKRIJGBAARHEID

De Skoon Solid Shower Bars kosten € 7,95 en zijn vanaf heden verkrijgbaar bij o.a. Erica Kruiderijen en de beter gesorteerde drogist/natuurwinkel. Online te koop via Drogist.nl, Plein.nl, Bio Amable.nl en Gezonder Winkelen.nl.

Naast de Solid Shower Bars biedt Skoon ook Solid Shampoo Bars en gezichtsreiniging in de vorm van Konjac Sponges.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.