logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Skandar en de eenhoorndief

Eenhoorns zijn lief, schattig en zijn de bron voor regenbogen… toch? Glitters, grote ogen en een hoog aaibaarheidsgehalte… of toch niet? A.F. Steadman, schrijfster van Skandar en de Eenhoorndief, denkt van niet. Zij zet in dit fantasyboek namelijk een bijzondere wereld neer, waar de magische eenhoorns echt zijn… en heel anders dan wij denken!

Magische strijdbeesten

Volgens Steadman zijn eenhoorns namelijk bloeddorstige, grommende en levensgevaarlijke dieren. Alleen daarom is hun bestaan eeuwenlang verzwegen en verborgen op een afgelegen eiland, waar de eenhoorn-eieren groeien en uitkomen. Pas nadat een ‘vastelander’ een kudde wilde bloeddorstige en losgeslagen eenhoorns wist te filmen, wist de hele wereld van het bestaan van deze magische dieren. En ja, iedereen had het schattige concept van eenhoorns vrij snel overboord gegooid!

Gekoppelde ruiters

Er gaan hele rituelen rondom de eenhoorns: ze worden namelijk gekoppeld aan menselijke ruiters. Dat is zo’n beetje de enige reden waarom deze moordlustige dieren niet allemaal als stinkende, rottende zombies rondrennen, maar als fraaie paarden ingezet worden tijdens verschillende toernooien en wedstrijden. Door hun koppeling kunnen de ruiters de magische krachten van de eenhoorns gebruiken tijdens die wedstrijden. Maar dat is nog lang niet zo moeilijk, zoals de vastelander Skandar ontdekt…

Elementenkracht

In Skandar en de Eenhoorndief draait het om de vijf elementen: water, vuur, aarde en lucht… maar ook geest. En dat laatse element is sinds kort verboden. Er is namelijk een ruiter, Wever genaamd, die het kwade pad op is gegaan. Wever was een geestenrijder, de enige magische soort rijders die andere eenhoorns kan doden. Nadat Wever de meest machtige eenhoorn heeft bemachtigd, is de hele wereld in rep en roer. Alle geestenrijders worden opgesloten, hun eenhoorns vermoord. En laat Skandar nu ook zo’n geestenrijder blijken te zijn! Dat moet hij dus zo lang mogelijk verborgen weten te houden. Voor je het weet beland ook hij in de gevangenis. Of erger!


Ga direct naar Skandar en de Eenhoorndief op BOL.com.

Recensie over Skandar en de Eenhoorndief

CooleSuggesties topper

Het avontuur van Skandar maakt een spannende start in De Eenhoorndief. Je maakt op een fijne manier kennis met deze magische wereld vol nieuwe mensen, magische krachten en natuurlijk het nieuwe beeld van eenhoorns als strijdlustige schepsels, in plaats van de schattige manga-diertjes die wij kennen. Dat alleen al zorgt voor een grappige knipoog. Het verhaal wisselt een beetje van ons nieuwe vriendengroepje naar de verzorging van de dieren, het ontdekken van de nieuwe wereld en natuurlijk de mysterie van de eenhoorndief: want wie gaat er schuil achter De Wever?

Score: 9


Informatie

Titel: Skandar en de Eenhoorndief
Auteur:
Uitgever: Querido
Aantal pagina’s: 400
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 15 jaar
ISBN: 9789045126623
Prijs: 19.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.