logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Skandar en de eerste ruiter

Skandar is in ‘De Eerste Ruiter’ terug met een nieuw avontuur op het mysterieuze eiland vol bloeddorstige eenhoorns. Skandar en zijn vrienden zitten in hun tweede jaar op de Horst, de school van het eiland. 

Magische eenhoorns en heel veel macht

In hun eerste jaar dwarsboomden het viertal en hun trouwe eenhoorns het plan van de Wever om het vasteland aan te vallen, zoals verteld in Skandar en de eenhoorndief. Ze waren geschokt toen ze ontdekten dat de Wever de verdwenen moeder van Skandar is – en ze verdenken haar ook van de gruwelijkheden van dit verhaal. Er worden namelijk wilde eenhoorns vermoord op het eiland! En… dat vind het eiland niet fijn. Het komt in opstand en vernietigt zichzelf.

Chaos alom

Wat de chaos nog groter maakt, zijn jonge ruiters die bezeten zijn, waardoor ze anderen kwaad doen. Ten slotte is er een complot om Kenna, de zus van Skandar, naar het eiland te brengen als onderdeel van een gemeen plan. Ondertussen vernietigt het eiland zichzelf vanwege onevenwichtigheden in zijn magie, die diep verweven is met het welzijn van de wilde eenhoorns. 

Vriendengroep

Het draait trouwens niet alleen om Skandar (hoewel Bobby daar anders over denkt), want de andere drie vrienden van Skandar krijgen ook heel wat aandacht in dit spannende boek. Bobby komt een beetje in opstand tegen de aandacht die Skandar krijgt, boekenwurm Mitchell probeert onder het juk van zijn vader uit te komen (en vergis ik me nou… of heeft hij een oogje op de smid Jamie?) en de perfectionistische Flo probeert haar Zilvervleugel onder de knie te krijgen en komt daarmee in een groepje anti-geestenstrijders terecht. Toch blijven ze elkaar steunen en proberen ze het onheilspellende ‘waarlied’ van een bard te ontcijferen. 


Ga direct naar Skandar en de Eerste Ruiter op BOL.com.

Recensie over Skandar en de Eerste Ruiter

CooleSuggesties topper

Het achtergrondverhaal van deze wereld breidt zich uit, en je moet zeker het eerste deel hebben gelezen om dit verhaal te begrijpen. Het is spannender en innemender geschreven dan het eerste boek, ik vond het prettiger lezen. Het is ook tof om te zien hoe alle personages ontwikkeling doormaken en hoe Skandar zijn lot als geestenstrijder omarmt, wat iedereen er ook van denkt.

Score: 9


Informatie

Titel: Skandar en de Eerste Ruiter
Auteur:
Uitgever: Querido
Aantal pagina’s: 464
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 13 jaar
ISBN: 9789045126630
Prijs: 20 euro

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.