logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Six Stories, Matt Wesolowski

Six Stories Matt Wesolowski

In 1997 werd het levenloze lichaam van Tom Jeffries gevonden in een outdoorcentrum in Scarclaw Fell. Men vermoed een ongeval, maar daar zijn de meningen over verdeeld. Na jarenlange stilte heeft iedereen zich daar wel zo’n beetje in berust, totdat in 2017 een onderzoeksjournalist zich in de zaak vastbijt voor zijn podcast. Deze anonieme onderzoeker, Scott King, maakt podcasts over misdaadzaken en is een cultfiguur op het internet. Hij onderzoekt en interviewt getuigen, verdachten en overlevenden die met oude zaken te maken hebben. In Six Stories lees je de interviews met zes van de betrokken jongeren, in een spannende speurtocht om de waarheid boven water te krijgen.

Debuut

Het heeft even geduurd, maar vier jaar na het verschijnen van het debuut van Matt Wesolowski is Six Stories ook in het Nederlands verkrijgbaar… en te beluisteren op Storytel als luisterboek. Het is gebaseerd op de trend van podcasts, geïnspireerd op het mateloos populaire Serial. Nu ook in Nederland het fenomeen podcasts voet aan de grond begint te krijgen, is het logisch dat hier ook in de literatuur aandacht aan wordt geschonken.

Heden en verleden

Wesolowski wisselt in Six Stories tussen het verleden, vertelt vanuit het perspectief van de man die het lichaam van Jeffries vond en die het land bezit, en de tegenwoordige tijd, met afleveringen van de podcast. In het geval van de podcast lees je dus ook echt enkel de dialoog, wat een unieke sfeer met zich meebrengt. Dat zorgt ervoor dat je die afleveringen echt in je hoofd kunt horen terwijl je ze leest. Hij doet geweldig werk door de individuele stemmen van de personages vast te leggen. Als kers op de taart is deze serie geschreven ‘podcasts’ ook echt uitgewerkt tot een geweldig luisterboek, met verschillende stemacteurs die de rollen op zich nemen. Dat levert een fijne en vooral unieke ervaring op, waarbij eidere stem goed gekoppeld is aan een uniek karakter. Ieder personage is goed ontwikkeld, met een diepe achtergrond. De afleveringen met hun dialoog zijn zelfs zo goed geschreven dat je echt het gevoel hebt dat je zelf een gesprek met deze mensen kunt voeren.


Ga direct naar Six Stories op BOL.com.

Recensie over Six Stories

Six Stories zet een unieke sfeer neer, dankzij het uitwerken van de podcasts in interviewvorm. In deze roman is geen ruimte politieonderzoek; het is een blik in de groepsdynamiek onder de tieners die betrokken waren bij de verdwijning van Tom Jeffries – je leert over hun geheimen en wensen, hun gedachten over hem en elkaar, en wat er op dat moment in hun hoofd omging. Daar doorheen verweven is een bovennatuurlijke legende van het beest dat in het bos woont.

Score: 8


Informatie

Titel: Six Stories
Auteur:
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s: 352
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 16 jaar
ISBN: 9789400511521
Prijs: 20.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.