logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Het sirt food dieet receptenboek, Aidan Goggins en Glen Matten

Het sirtfood dieet receptenboekAfvallen is een heel gedoe, dat weet iedereen. Ik bedoel: anders waren er wel heel wat meer slanke mensen, nietwaar? Niemand vind het prettig om kleding een maatje groter te moeten kopen (tenzij je schouders breder worden door het sporten), maar dat je ineens allemaal dingen moet laten staan… dat is geen pretje. En eigenlijk is het wel vreemd dat steeds meer mensen overgewicht hebben. Ik bedoel: natuurlijk is het zo dat we tegenwoordig hele dagen achter een beeldscherm zitten en veel te weinig bewegen, maar hoe moeilijk is het om gezonder en wat minder te eten? Mensen van het Sirt Food dieet claimen de troef in handen te hebben door recepten te ontwikkelen met een paar ‘magische ingrediënten’ die niet aanzetten tot het ontwikkelen van vetweefsel maar spierweefsel wel ondersteunen. In het Sirt Food Dieet receptenboek geven Aidan Goggins en Glen Matten tal van eenvoudige recepten die je met deze ingrediënten kunt bereiden.

Gezonde ingrediënten

Als je heel kritisch kijkt, zijn de Sirt-foods een soort powerfoods, maar dan met de fijne eigenschap dat ze speciale genen zouden activeren die je slanker houden. Het dieet wordt volgens de auteurs gevolgd door acteurs, popsterren en topsporters, maar goed, dat is bij ieder dieet wel het geval. Wat dit dieet wel de moeite waard maakt om het op zijn minst te proberen, is de eenvoud waarmee het in te bakken is in het dagelijkse leven. Het dieet gebruikt namelijk heel haalbare alternatieven voor een aantal ingrediënten. Niet omdat die andere zo ongezond zijn, maar juist omdat deze gezonder zijn. Verder houdt het sirt food dieet zich namelijk niet bezig het glutenvrij, suikervrij of lactosevrij, hoewel dat wel boven de recepten staat indien van toepassing. Het mag dus wel, maar het hoeft niet. In tegendeel. Ze hebben liever dat je kookt met verse gember, broccoli, asperges, witlof, boekweitmeel, cranberry’s, pinda’s, thee en nog veel meer. Die zijn wel in te passen, toch?

Gezond eten is gezond leven

Naast het zichtbare voordeel van het afvallen is er nog een ander groot voordeel aan het volgen van het Sirt food dieet. Je zou er namelijk veel meer energie en levenslust van krijgen, waardoor je weer meer beweegt, waardoor je meer energie krijgt… voel je de spiraal waar je dan in komt? Dat zijn toch wel heel spannende dingen die er met je leven kunnen gebeuren. In het Sirt Food dieet receptenboek vind je tal van recepten die je meteen kunt maken Van soepen tot kipkebabs, van cheesecakes tot sappen, smoothies en andere dranken. Alles zonder al te veel moeite en inspanningen. Volg dit artikel, binnenkort zullen we het eens testen en oordelen of het echt werkt!

Conclusie over Sirt food dieet receptenboek

Afvallen zonde ral te veel moeite – het klinkt te mooi om waar te zijn. Toch zou het kunnen volgens de grondleggers van het sirt food dieet receptenboek. In het boek staan heel haalbare recepten, waarbij je de ingrediënten in iedere supermarkt kunt halen. De recepten zijn eenvoudig, het boek té eenvoudig voor een kookboek: het nodigt niet echt uit om uit te gaan koken door het ontbreken van afbeeldingen en het kale (doch praktische) ontwerp.

Door:
Score: Sirt food dieet receptenboek krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Het sirt fooddieet receptenboek,
Unieboek het Spectrum, 286 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789000355143. Prijs: 19.99 euro.

Ga direct naar Het sirt fooddieet receptenboek op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.