logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: De Sims 4 Star Wars: Journey to Batuu uitbreiding

Bij De Sims draait alles om zelfexpressie en zelfontplooiing, met Sims in de hoofdrol als jouw alter-ego. De uitbreiding Sims 4 Star Wars: Journey To Batuu brengt hier – heel letterlijk – een nieuwe dimensie in. En een geweldige dimensie, bovendien. Het neemt je namelijk mee naar de wereld van Jedi én brengt Star Wars in de huiskamers van je normale Sims!

Op reis naar Batuu

Zodra je ervoor kiest om een nieuwe Sims-wereld te scheppen en naar Batuu te reizen, krijg je een kaart te zien met de drie secties: Black Spire Outpost, First Order District en Resistance Encampment. Black Spire Outpost kun je zien als de gulden middenweg. Er zijn zowel verzetsleden en stormtroopers, die eigenlijk tamelijk in vrede met elkaar leven. In First Order District kun je Kylo Ren zien, samen met hooggeplaatste leden van de duistere zijde en eenvoudige stormtroopers. En het Verzetskamp is natuurlijk de thuisbasis van het Verzet – en de geheime basis waar je helden als Rey en Vi Moradi kunt spotten. Natuurlijk bepaal je zelf hoe jouw avontuur voor het grootste deel verloopt. Je kunt chatten met verzetsleden of vertrouwelingen van de Eerste Orde om missies te krijgen en meer te weten te komen over hun kanten van de strijd. 

Kies je kant… of niet?

Je hoeft geen partij te kiezen in deze game, beide partijen doen het prima naast elkaar. Het is echter aan jou of je liever snel geld verdient met de duistere zijde, of het nobele pad bewandelen aan de zijde van het verzet. En hoewel veel “Star Wars” serieus is, voegt The Sims hier natuurlijk een dosis humor aan toe. Door missies voor beide partijen te voltooien, verdien je wat Batuu-valuta (credits). Die kun je uitgeven aan nieuwe items voor je huis, maar ook in Olga’s Cantina. Daar kun je niet alleen luisteren naar geweldige muziek, gedraaid door DJ R-3X, maar ook iconische “Star Wars” -dranken laten serveren.

Benieuwd naar de perfecte volgorde om alle Star Wars films te kijken?

Missies uitvoeren

Het bijzondere aan de uitbreiding Journey to Batuu is een bijzondere. Je krijgt namelijk missies die je moet uitvoeren, welke bestaan uit verschillende stappen. Je moet op onderzoek uit, mensen ondervragen en voorwerpen onderzoeken. De missies worden steeds complexer en uitgebreider naarmate het spel vordert. Electronic Arts, de uitgever achter De Sims 4, werkte wel samen met Lucasfilm aan de verhaallijn. 

Ga direct naar The Sims 4 + Star Wars: Journey to Batuu op BOL.com.


Recensie over The Sims 4 Star Wars – Journey to Batuu

CooleSuggesties topper

Je krijgt veel waar voor je geld met De Sims 4 Star Wars: Journey To Batuu. Let wel: deze game is een uitbreiding op de standaard Sims 4, die je moet hebben voor je deze game kunt spelen. Daarna krijg je niet alleen talloze items die je in de normale Sims-wereld kunt aanschaffen en gebruiken, maar ook een compleet nieuwe in-game uitdaging met met drie landen en een volledige verhaallijn. Dit is echt een no-brainer is voor elke fan van Star Wars of The Sims.

Score: 9


Info

The Sims 4 Star Wars: Journey to Batuu, Electronic Arts
PS4, avontuur.
Prijs: 61 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.