logo-liggend-wit-donkerblauw

Nieuwe uitbreidingen Sims 4: Paranormaal en Sneeuwpret


Miljoenen mensen over de hele wereld houden er een tweede gezinnetje op na. Een tweede leven – in de digitale wereld, wel te verstaan. The Sims blijft een ontzettend boeiend spel, waarin je kunt blijven groeien en ontwikkelen. Dat doen ook ontwikkelaars EA en Maxis: regelmatig komen ze met nieuwe uitbreidingen op The Sims 4. Dit keer schrijven we over de uitbreidingen Paranormaal en Sneeuwpret. Twee compleet verschillende pakketten, ieder met hun eigen charme.

Creepy Sims: Paranormaal

Het De Sims 4 Paranormaal Accessoirespakket geeft al aan dat het hier gaat om een spooky pakket, dat je de stuipen op het lijf jaagt. Nou ja – in Sims-stijl, dan. In dit accessoirepakket krijg je namelijk een aantal geestige huisgenoten, die je leven soms wat ingewikkelder maken. Daarbij kun je kiezen voor een van de nieuwe spookhuiskavels, waar de nachten verstoord worden door ondeugende geesten. De Sims 4 Paranormaal Accessoirespakket maakt het mogelijk voor je Sims om de hulp van Guidry het spook in te schakelen om te ontdekken hoe ze comfortabel kunnen leven in een huis dat wordt bezeten door speelse spoken. Voer een seance uit om te communiceren met de doden, voer gruwelijke rituelen uit of roep Bothilde de skeletassistent op voor een bovennatuurlijke schoonmaakbeurt. Spookachtige gebeurtenissen zijn hier heel gewoon en het is aan jouw Sims om de spoken te behagen of verjagen.

Spelers die op zoek zijn naar wat griezelige freelance klussen, kunnen met de nieuwe carrière van paranormaal onderzoeker hun nieuw verworven mediumvaardigheden op de proef stellen als ze buren helpen om onwelkome gasten te verjagen. Ze kunnen er zelfs wat Simdollars mee verdienen! Met alle toenemende mysterieuze activiteiten in de buurt, is het aan jouw Sims om daar een eind aan te maken en de rust te herstellen.

De Sims 4 Paranormaal Accessoirespakket biedt nieuwe manieren voor Simmers om te spelen met het leven en is nu verkrijgbaar voor €9,99 op PC en Mac via Origin en Steam, PlayStation 4 en Xbox One, met backward compatibility voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

Sneeuwpret

Sneeuwpret is een veel grotere expansie van The Sims. Het voegt eigenlijk een compleet nieuwe speelmodus toe aan je wereld, die unieke ervaringen biedt. En de naam zegt het al: het uitbreidingspakket Sneeuwpret is echt briljant voor iedereen die van wintersport, winterse gezelligheid en sneeuwballengevechten houdt. De Sims 4: Sneeuwpret speelt zich af op de hellingen van Mt. Komorebi, een nieuwe bestemming voor Sims die op zoek zijn naar hun droomvakantie of nieuwe thuis. Het is de perfecte plek voor alle Sims, of ze nu op zoek zijn naar een adrenalinerush met spannende wintersporten en bergexcursies, of hun innerlijke zen proberen te vinden via wandelingen of uitstapjes naar de warme bronnen.

Mt. Komorebi is een nieuwe, op Japan geïnspireerde wereld en de eerste wereld waarin je zowel een woonhuis als een vakantiehuis kunt starten. In het uitbreidingspakket vind je 1001 voorwerpen, van traditionele, Japanse meubels tot een moderne inrichting – en natuurlijk heel veel decoratie-items om je huis helemaal af te maken. Denk daarbij aan de mogelijkheid om je huis in te richten met traditionele shoji deuren, ramen en schermen, tatami-matten en papieren lantaarns. Simmers kunnen wat extra’s toevoegen om een oase te creëren, zoals koi voor decoratieve fonteinen en een rotstuin in de schaduw van Japanse esdoornbomen.

In De Sims 4: Sneeuwpret kun je deelnemen aan verschillende winteractiviteiten, zoals skiën, snowboarden, sleeën en extreme bergbeklimexcursies naar de verraderlijke top van de berg. Wil je liever ontspannen en relaxen? Dan kunnen jouw Sims ontspannen in de natuurlijke onsen-warmwaterbronnen, meditatieve wandelingen maken in de bamboebossen en zichzelf verwennen met een maaltijd uit de kotatsu hotpot.

Een leuke toevoeging is de introductie van levensstijlen en gevoelens. Met de 16 levensstijlen geef je vorm aan de acties en gewoonten van een Sim, die meer effect hebben op het spel zelf dan de eigenschappen die je ze meegeeft wanneer je jouw personages maakt. De levensstijlen zijn namelijk een reactie op de ervaringen die de Sims meemaken. Gevoelens komen naar voren in de reacties: twee sims kunnen compleet verschillend reageren op een gedeelde ervaring en zijn van blijvende invloed op de relaties en sociale interacties van een Sim.

De Sims 4 Sneeuwpret is nu beschikbaar voor €39,99 op pc en Mac via Origin en Steam, PlayStation 4 en Xbox One.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou: