logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Simplehuman prullenbak met spraakherkenning


Afval is niet zo’n sexy onderwerp, maar je kunt het er wel van maken. Een stoer design zorgt er al voor dat een prullenbak gezien mag worden, maar er is nog veel meer mogelijk. Zo heeft het merk simplehuman een prullenbak op de markt gebracht met een paar slimme functies. Hij reageert niet alleen op beweging, maar zelfs op spraak!

Deels nieuw

Nou moeten we eerlijk zijn: die bewegingsmelder is niet helemaal nieuw. Er waren al eerder prullenbakken met een infrarood bewegingsmelder op de markt. Zwaai er over met je hand en de prullenbak zal netjes open gaan. Loop je weg, dan neemt de sensor dat ook waar, waarna hij zich netjes zal sluiten. Die functie is dus uitgebreid met een spraakherkenning. Zeg ‘open can’ op een duidelijke manier en de prullenbak zal zich voor 5 seconden openen. Dat is handig voor wanneer je twee handen vol hebt en wilt dat de prullenbak vast openstaat als je er aan komt!

Gescheiden

Een andere handige functie – hoewel die niet heel erg hightech is – is de mogelijkheid om de prullenbak te krijgen met twee afzonderlijke compartimenten. Zo wordt het scheiden van afval nog een stuk gemakkelijker. Bovendien  zijn de prullenbakken voorzien van een hoge opstaande rand, zodat je de afvalzakken netjes kunt oprollen en vastzetten. Jammer is wel dat er slechts één uitneembare bak is: je zult dus echt moeten kiezen en concessies moeten doen. Hoewel je – wanneer je een afvalzak gebruikt – geen uitneembare bak nodig zult hebben. Dat is echt voor bijvoorbeeld papier of glaswerk. Voor de afvalzakken heeft simplehuman een speciaal vakje gereserveerd, zodat je ze eenvoudig kunt bewaren in de buurt van de prullenbak.

Energie

Nu zul je denken: hoe krijgt zo’n prullenbak nou stroom? Want als je hem bijvoorbeeld op de kopse kant van een kookeiland zet, heb je lang niet altijd een stopcontact ter beschikking. Daarvoor geeft simplehuman je de keuze om ofwel zes AA-batterijen te plaatsen, ofwel gebruik te maken van een meegeleverde stroomadapter. Handig, niet?

Conclusie over Simplehuman prullenbak met spraakherkenning

Dat deze prullenbak er geweldig uitziet hoef ik je niet te vertellen. De high-tech afwerking zorgt ervoor dat je geen vingerafdrukken ziet op het metalen oppervlak. De vakverdeling werkt ontzettend goed, het maakt het veel makkelijker om afval te scheiden. Ook de infraroodsensor gebruiken we veel. En of je fan zult worden van de spraakherkenning? Tja – dat is echt een kwestie van wennen. De prullenbak reageert goed op het commando, maar denkt het soms ook te horen wanneer het niet gezegd wordt. Op de meest uiteenlopende momenten gaat de bak dus open! En dat is wel raar. Hij is te responsief op het commando. Als je een coole gadget wil, zou ik de optie kiezen zonder spraak, die heeft wat mij betreft weinig toegevoegde waarde. Bij ons staat hij inmiddels op een wat rustiger plekje, waar hij niet zo veel geluid opvangt.

Door: CooleSuggesties
Score: Simplehuman prullenbak met spraakherkenning krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

simplehuman prullenbak met spraakherkenning, simplehuman
Klik hier voor de website
Prijs: 249 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.