logo-liggend-wit-donkerblauw

Simpele tips om jouw smartphone te beschermen


Een groot deel van de Nederlanders maakt iedere dag gebruik van het internet. Dit doen ze voornamelijk via hun smartphone. Om dagelijks je mail te checken, appjes te sturen en/of het nieuws te lezen op je mobiele telefoon is het wel zo verstandig om dat apparaat zo optimaal mogelijk te beschermen. Daarom lees je in dit artikel enkel eenvoudige tips waarmee je je smartphone beschermt tegen schade.

smartphone

Waarom moet je je telefoon goed beschermen?

Des te beter je je telefoon bescherming biedt, bijvoorbeeld in de vorm van een goed telefoonhoesje, des te langer je van het apparaat kunt genieten. Dat is natuurlijk de meest belangrijke reden waarom je je telefoon goed moet beschermen. Uiteindelijk scheelt je dit ook heel wat geld: een groot deel van de Nederlanders heeft bijvoorbeeld een barst in het scherm van zijn of haar telefoon zitten. Om iedere keer zo’n barst te vervangen ben je toch al enkele tientjes tot meer dan honderd euro kwijt. Dat is zonde van je geld! 

Wat ook prettig is om te weten, is dat je meer kans hebt om je telefoon uiteindelijk weer te verkopen wanneer je er zuinig op bent geweest. Als de smartphone er nog goed uitziet, heb je meer kans om er meer geld voor te krijgen dan wanneer er krassen op het toestel zitten. Kortom: er zitten eigenlijk alleen maar voordelen aan een goede bescherming voor je smartphone. Schroom dus niet om daarin te investeren.

Koop een goed telefoonhoesje voor je smartphone

vallende telefoon gebroken scherm

Een telefoonhoesje mag tegenwoordig echt niet ontbreken om je smartphone. Wanneer je een kwalitatief hoesje koopt, verklein je kans op schade al aanzienlijk. Het kan namelijk altijd gebeuren dat je je telefoon laat vallen of dat je je smartphone ergens tegenaan stoot. Heeft je smartphone een goed hoesje dan is de kans klein(er) dat je telefoon daadwerkelijk beschadigt. Onderschat de functie van een kwalitatief telefoonhoesje, zoals een goed Samsung Galaxy A22 (5G) hoesje of een iPhone X hoesje, dus echt niet.

Ga ook voor een screenprotector 

Naast een telefoonhoesje is het belangrijk om voor een stevige screenprotector te gaan. Zo’n screenprotector beschermt je scherm tegen krassen en barsten. Tegenwoordig is een screenprotector meer dan een stukje plastic dat je op je beeldscherm plakt. Zo kun je bijvoorbeeld zelfs protectors scoren van glas! Glas is de ideale oplossing om je beeldscherm te beschermen. Mocht je je telefoon laten vallen dan ontstaat er eerst een barst in de glazen laag in plaats van in het beeldscherm zelf. Wat prettig is, is dat zo’n screenprotector helemaal niet veel kost. Dat scheelt je uiteindelijk écht veel geld.

Toch schade? Kies voor een goede verzekering

Ken je jezelf langer dan vandaag en ben je bang dat je alsnog schade gaat krijgen aan je mobiele toestel? In dat geval is het aan te raden om bij je abonnement of toestel een verzekering voor je telefoon af te sluiten. Kijk ook direct hoe lang de garantie geldt en welke schade daar zoal onder valt. Op die manier weet je bijvoorbeeld of val- en waterschade, twee van de meest voorkomende vormen van schade bij telefoons, ook worden vergoed. Mocht je daar niet zo bang voor zijn dan is een goed telefoonhoesje en dito screenprotector al een hele goede basis.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.