logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Simon Superspook


Spoken zijn eng en angstaanjagend… toch? Nou… niet altijd. Simon Superspook ziet er bijvoorbeeld helemaal niet zo eng uit. Bovendien heeft hij een heel klein hartje en wil hij best samenwerken met mensen… als die hem ooit te zien krijgen. En dat is precies wat er aan de hand is in dit boekje. Het kinderspook Simon ontmoet Chester, een kind in het huis waar Simon mag superspoken.

Wisseltruc

Ze raken aan de praat en beiden lijkt het heel makkelijk wat de ander doet. Chester lijkt het bijvoorbeeld heerlijk om mensen aan het schrikken te maken en enge, vieze dingen te doen. Simon vind zichzelf heel wat en denk tdat hij Chesters huishoudelijke klusjes met gemak aankan. Maar is dat wel zo? Het blijkt dat ze allebei nog heel wat te leren hebben van elkaar! Samen proberen ze elkaars taken over te nemen, maar ze bakken er helemaal niets van. Al snel moeten ze concluderen dat spoken niet zo goed zijn in mensenklusjes… en je mensen beter niet kunt laten spoken!


Ga direct naar Simon Superspook op BOL.com.

Recensie over Simon Superspook

Het schattige spookje Simon heeft nog heel wat te leren. Als hij in een mensenhuis mag gaan spoken, wordt hij snel betrapt. Samen met het mensenkind wisselen ze taken uit, wat natuurlijk niet goed gaat. De tekeningen laten op een vrolijke manier zien wat er allemaal misgaat. Het is een geweldig boek voor kinderen die ‘bang zijn voor spoken’, maar ook voor kinderen die jaloers zijn aangelegd op wat andere kinderen beter kunnen dan zijzelf. Iedereen is anders, ieder heeft zijn eigen talenten! Het verhaal zelf heeft weinig tekst en is echt bedoeld om te ontdekken en te praten.

Score: 8


Informatie

Titel: Simon Superspook
Auteur:
Illustrator: Cale Atkinson
Uitgever: Flamingo
Aantal pagina’s: 48
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 3 jaar
ISBN: 9789045326276
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.