logo-liggend-wit-donkerblauw

Waarom Sim Only de slimste keuze is


Smartphones zijn voor sommigen bijna onlosmakelijk verbonden met het dagelijks leven. Sommige mensen lijken zelfs wel versmolten met hun draagbare metgezel! Zonder mobiel abonnement heb je d’r weinig aan. Nou ja: je kunt ze in huis gebruiken, of op je werk, maar onderweg wil je ook contact met de buitenwereld houden. Ik zal je vertellen waarom Sim Only de slimste keuze is – maar oordeel vooral zelf. 

smartphone

Goedkoper

Ja, die had je wel zien aankomen natuurlijk. Omdat je geen smartphone meebestelt bij je abonnement, ben je maandelijks stukken goedkoper uit! Bovendien heb je vaak meer keuzevrijheid als het aankomt op de inrichting van je abonnement. Soms heb je meer keuzemogelijkheden in het aantal belminuten per maand, of het aantal MB’s. Daarmee kun je een gerichter abonnement afsluiten en maak je geen onnodige kosten.

Sim Only is beter voor het milieu

Say what? Jazeker – een Sim Only abonnement is beter voor het milieu! En dat is heel eenvoudig uit te leggen. Koop je een abonnement met een smartphone, dan krijg je daar een smartphone bij – met alle accessoires. Soms heb je een scherpe deal met zo’n combo, maar vaak scheelt het niet heel wanneer je zo’n toestel los koopt. En kijk dan eens kritisch naar jouw eigen smartphone… heb je wel een nieuw toestel nodig? Is je antwoord ‘nee’, dan bespaar jij jezelf niet alleen geld voor dat nieuwe toestel, maar voorkom je ook dat jouw oude smartphone onnodig op de vuilnisbelt beland. Zeker als je een degelijk toestel hebt, zoals de modulaire Fairphone, kun je vaak jaren vooruit met hetzelfde toestel. 

Geen BKR-registratie

Vroeger heb ik altijd geleerd: koop nooit iets waar je voor moet lenen, behalve een huis. Een belangrijke les, die ik ter harte heb genomen. Zelfs met het kopen van smartphones houd ik dat in gedachten. Koop je namelijk een toestel bij je abonnement, dan wordt dat (als je smartphone duurder is dan 250 euro) als lening gezien en krijg je een aantekening op je BKR-registratie. Dat kan zelfs gevolgen hebben voor je hypotheek! Het klinkt altijd interessant, om een smartphone in stukjes te kunnen betalen, maar stiekem koop je vaak duurdere toestellen dan je zou denken. Ik bedoel: wat is nou een tientje per maand meer voor een cooler toestel? Welnu: stop dat geld maandelijks in een potje en koop je telefoon als je er aan toe bent. Ineens, zonder op afbetaling.

Ruimere keuze

Dit vind ik zelf een heel groot voordeel van Sim Only. Koop je namelijk een smartphone bij je abonnement, dan heb je de keuze uit een aantal toestellen, die je provider voor je heeft geselecteerd. Dat zijn vaak de heel hippe en nieuwe topmodellen en een aantal goedkopere toestellen – soms wat oudere topmodellen – zodat je wat te kiezen hebt. Maar veel meer keuze dan een toestel of 30 ga je bij je provider niet krijgen. Zonde! Fabrikanten brengen namelijk ieder jaar een paar nieuwe modellen op de markt… waarom zou je die links laten liggen? Bovendien kun je zo toestellen kopen die je niet bij je favoriete provider kunt vinden. 

Hierboven heb ik een aantal argumenten genoemd om te kiezen voor Sim Only boven een abonnement mét een smartphone. Dat soort abonnementen hebben zo hun voordelen, maar ook hun beperkingen. Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jullie mening: laat ze achter in de reacties!

~ Dit is een aangeleverd artikel of betreft een samenwerking ~

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.