Nieuw leven voor je oude telefoon: Sim Only is de oplossing


Vaders en moeders opgelet: zo zorg je dat je kind altijd bereikbaar is! Want hoewel het principe van ‘altijd bereikbaar zijn’ soms een beetje overdreven ver wordt doorgeduwd, is het toch een veilig idee dat je kinderen altijd contact met je kunnen opnemen in geval van nood – en ook in geval van minderen nood. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je zoon even is gaan voetballen in een nabijgelegen veldje en de tijd uit het oog is verloren. Zo kan hij even bellen dat hij nog steeds aan je denkt en gewoon wat later thuis is.

Hergebruik of nieuw

Als je er voor kiest om je kind te voorzien van een nieuwe telefoon, dan zijn er een aantal opties. Ten eerste kun je natuurlijk een nieuwe telefoon kopen. Prepaid is daarbij een goede optie, maar dan heb je weer de beperking dat er een limiet zit aan het beltegoed wat je hebt. Een abonnement is vaak een veel goedkoper alternatief, zeker als er regelmatig gebruik wordt gemaakt van de belfunctie of het internet. Wil je nog een slimmer alternatief? Twee woorden: Sim Only. Een simkaartje dat je in een oude telefoon klikt. Super handig, want kinderen en telefoons – dat is nu eenmaal een niet altijd even handige combinatie. Ze vallen, worden met jas en al in een hoek gegooid, stoten overal tegenaan, en ga zo maar door. Dan wil je niet altijd een spiksplinternieuwe telefoon inzetten natuurlijk. Met een Sim-Only-abonnement kun je er voor kiezen om een oude telefoon uit de kast te hergebruiken (check ook even of de accu van de smartphone aan vervanging toe is), of een heel goedkope mobiele telefoon (zoals de onverwoestbare Nokia 3310) te kopen en die te gebruiken.

Ben

Als je op zoek gaat naar een dergelijk abonnement, dan zul je snel door de bomen het bos niet meer zien. Het is verleidelijk om voor je kind een goedkoop abonnement te nemen bij een wat minder bekende provider, maar pas op: je zult zien dat de dekking niet zo goed is, en dat je kind op het belangrijke moment niet kan bellen omdat er geen bereik is. Ga dus voor een provider waar je van op aan kunt! En wij wijzen je daarbij graag op Ben. Een goed bereik, gedegen service én scherpe prijzen. Die vaak nog wat scherper worden middels speciale aanbiedingen. En (niet onbelangrijk) beschermingen tegen gebruik buiten je bel- en databundel. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan! Neem eens een kijkje op de website van ben, dan weet je precies wat ik bedoel. En misschien vind je wel een scherp geprijsd abonnement mét smartphone.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.