logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: SilverGear True Wireless Earbuds Pro met active noise cancelling

True Wireless Earbuds zijn echt een briljante uitvinding, hoewel in sommige gevallen zo’n draadje toch handig blijkt (denk aan het moment waarop zo’n dopje onverhoopt uitvalt). Over het algemeen zal dat echter niet gebeuren, en dan heb je met écht draadloze oordopjes een groter gebruikscomfort. Silvergear is een allround techmerk dat probeert om zo goed mogelijke techniek in een zo aantrekkelijk mogelijk jasje te steken. Niet alleen qua uiterlijk en specificaties, maar ook qua prijs. De SilverGear True Wireless Earbuds Pro kosten dan ook nog geen 60 euro… en voor dat bedrag haal je een set earbuds met active noise cancelling in huis!

De verpakking

In het lichtblauwe doosje met zijn nadrukkelijke markeringen vind je de earbuds. In een plastic omhulsel vind je de oplaadcassette met de earbuds, twee andere setjes rubber doordoppen, een compacte handleiding en een USB-C oplaadkabel. Jazeker, deze set gebruikt USB-C om de oplaadmodule van energie te voorzien! Bijzonder hip, zeker voor een goedkoper model. De verpakking vind ik persoonlijk niet aantrekkelijk, qua vormgeving doet deze wat goedkoop aan. Ook de manier om de dunne, kunststof binnenkant te verstevigen met een kartonnen bovenplaatje vind ik wat bijzonder. Aan de andere kant is het een mooie manier om plastic te besparen, waar het milieu weer heel blij mee is.

Oplaadcassette

De zwarte, pilvormige oplaadcassette ziet er neutraal en degelijk uit. De benaming Linner is een beetje vreemd (die komt namelijk nergens anders terug), maar dat doet niet af aan de verpakking, natuurlijk. Aan de voorkant van de module vind je drie ledlampjes, die aangeven hoeveel energie er nog in zit. Zo kun je bepalen hoe vaak je de SilverGear Earbuds Pro nog kunt opladen. Aan de achterkant vind je de USB-C oplaadpoort. Het scharnier van de cassette gaat redelijk soepel, hoewel het soms een beetje knelt. Het deksel van de module voelt wat dun aan, een kleine concessie die gedaan is om de prijs te drukken. Binnenin vind je de twee oordopjes, met hun eigenwijs naar voren stekende microfoontjes.

Oordopjes

De Silvergear Earbuds Pro met active noise cancelling doen precies wat ze beloven. Daarbij zitten ze redelijk comfortabel, hoewel ik de harde speakerkern van de dopjes soms wat hard vond voelen bij het plaatsen van de dopjes. Ook het bedienen van de dopjes is daardoor niet altijd prettig. Het aanraakgevoelige element zit namelijk op het oordopje zelf, waardoor je de dopjes op zo’n moment eigenlijk een tikje tegen je oor geeft. Dankzij de drie meegeleverde siliconen dopjes is er altijd een maat die bij jou past. Het geluid is prima, over vrijwel de hele breedte van het geluidsspectrum heb je een prima bereik, hoewel de instellingen wat vlak zijn. De baspartijen zijn in dit geval ondervertegenwoordigd in het spectrum, waardoor je een wat vlak geluid krijgt. De dopjes nemen al wat van het omgevingsgeluid weg, omdat ze zo goed aansluiten. Wil je nog betere resultaten? Dan activeer je de

Bediening van de SilverGear True Wireless Earbuds Pro

De bediening van de oordopjes is kinderlijk eenvoudig. Haal ze uit de oplaadcassette, en ze gaan aan. Stop ze weer terug, en ze gaan uit. Twee seconden het touchdeel aanraken op het rechter oordopje activeert of deactiveert de actieve ruisonderdrukking, waarmee zo’n 28 decibel wordt gefilterd. Dat is niet heel veel, maar wel een merkbaar verschil. Het ruis-effect of de plotse ‘plop’ in je oren, waar sommige headsets last van hebben, nam ik hier niet waar. Voor het bellen kun je volstaan met een enkele tik op het linker of rechter oordopje. Ophangen doe je door twee keer te tikken op een dopje. Wordt je gebeld en heb je daar echt geen zin in? Door twee seconden op de oordopjes te drukken, wordt je gesprek genegeerd. Muziekbesturing kan ook: Twee keer tikken op de linker of rechter dopjes begint of pauzeert het afspelen. Door drie keer te tikken op het linker of rechter dopje brengt je naar respectievelijk het vorige of naar het volgende nummer. Het volume maak je lager of hoger door een keer op het linker of rechter dopje te klikken. Leuk detail: door twee tot drie seconden op het linker oordopje te drukken, wordt Siri geactiveerd. Praktisch!

Ga direct naar SilverGear True Wireless Earbuds Pro op BOL.com.


Recensie over SilverGear True Wireless Earbuds Pro

Wil je true wireless earbuds waarbij je niet diep voor in de zakken hoeft te graaien? Dan zul je je bij SilverGear geen buil vallen. De dopjes kostten nog geen 60 euro en bieden een mooie lijst indrukwekkende specificaties, zoals 8 uur accudoor, bluetooth 5.0 en de mogelijkheid om je dopjes drie keer op te laden. De bediening is prettig, maar jammer dat je daarvoor de dopjes telkens in je oor duwt. Dat kan irritatie opleveren. De dopjes zitten degelijk, zijn gebruiksvriendelijk en bieden een prima geluidskwaliteit, waarbij ik vooral de lage tonen mistte.

Score: 7


Informatie

Draadloze Oordopjes In Ear met Active Noise Cancelling NC100, Silvergear
Meer weten?
Prijs: 54.95 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.