logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Signify Wiz Portrait Smart Desk Light

De Signify Portrait Smart Desk Light is een hele mond vol. Als je daar naar vraagt bij je plaatselijke electronicaboer, zullen ze waarschijnlijk even moeten nadenken. Je kunt hem overigens ook de Wiz bureaulamp noemen, of de Wiz Tafellamp: dat is het in feite… maar dan met een praktische functie voor content creators!

Twee kanten licht

Het fijne aan deze slimme WiZ Portrait Smart Desk Light is dat hij naar twee kanten doe licht geeft: zowel naar je bureau als naar boven. Je kunt dat omgevingslicht en werklicht afzonderlijk afstellen in de app, hoewel je daar wel even voor moet zoeken. De ingebouwde helderheidssensor kan gebruikt worden om de helderheid van het licht aan te passen, zodat je altijd het meest optimale licht op je werkplek hebt. Je sluit de lamp overigens aan op een USB-aansluiting, maar houd er rekening mee dat deze best wel wat vermogen moet hebben. Een standaard USB-poort op de computer geeft niet genoeg vermogen: je zult echt een stroomadapter moeten gebruiken… of een powerbank, waarmee je deze lamp direct draagbaar maakt en hij overal inzetbaar is. Bonustip!

Ringverlichting voor creators en videobellen

Wil je zelf haarscherp in beeld tijdens het filmen? Dan zul je echt baat hebben bij het ringlicht, dat automatisch activeert zodra je de lampenkap kantelt. Dankzij het ringlicht wordt je gezicht mooi en gelijkmatig verlicht, zonder harde schaduwen. Dat werkt heel flatterend en levert fantastische beelden op. Echt een toevoeging op het moderne bureau, waar – laten we eerlijk zijn – meer wordt gevideobeld dan ooit tevoren.

Slimme verlichting

Laten we niet vergeten dat deze slimme bureaulamp met ringlight perfect binnen het portfolio van Wiz past: het is een slimme lamp, die je naadloos integreert in het netwerk van Wiz-lampen. Deze lamp beschikt zelfs over de toffe Awareness-functie SpaceSense, waarbij twee of meer Wiz-lampen kunnen detecteren of er iemand aanwezig is in de ruimte en daarop kunnen reageren. Daardoor heb je geen bewegingssensoren meer in huis nodig en bespaar je een hoop energie, aangezien je ze na een paar minuten ook weer kunt laten uitgaan.

Koppelingsproblemen

Het koppelen van de lamp was overigens wel een dingetje: op mijn iPhone kreeg ik het niet voor elkaar: waarschijnlijk wilde die telkens connectie maken met het 5gHz wifinetwerk, terwijl de lamp enkel werkt op het 2,4 gHz netwerk (en aangezien beide apparaten op hetzelfde netwerk aangesloten moeten zijn tijdens de installatie, leverde dat problemen op). Bij gebruik van een Android smartphone werkte het feilloos en kon ik de lamp zonder problemen koppelen aan de Wiz app, waarna ik hem ook gewoon vanuit de iPhone kon bedienen.

Bediening

Hoewel de lamp zelf twee knoppen heeft voor het aan- en uitzetten en het instellen van de helderheid, kun je de lamp dus ook activeren middels de Wiz SpaceSense aanwezigheidsdetectie, routines die je in de Wiz app programmeert, de verschillende Wiz accessoires zoals de Wizmote en natuurlijk ook Google Assistent of je Homey smart home hub. De lamp kan overigens geen kleuren genereren, enkel warm tot koelwit licht met een maximale lichtopbrengst van 600 lumen (vergelijkbaar met een gloeilamp van ongeveer 50 watt).


Ga direct naar Signify Wiz Portrait Smart Desk Light op BOL.com.

Recensie over Signify Wiz Portrait Smart Desk Light

Ben je op zoek naar een fijne verlichting voor je werkplek of een veelzijdige lamp voor je studentenkamer? Dan is de Signify Wiz Portrait Smart Desk Light waarschijnlijk alles wat je nodig hebt. De lamp is veelzijdig inzetbaar en kan zich qua sfeer aanpassen aan wat je aan het doen bent. De SpaceSense is een toffe functie, die overigens alleen werkt als je meer Wiz-lampen hebt aangesloten. De dubbelzijdige lampfunctie is briljant: zo kun je zowel je werkblad als je omgeving verlichten met één enkele lamp. De dubbelfunctie als ringlight is geweldig, zeker als je regelmatig videobelt of content maakt tijdens het gamen (of educatieve instructiefilmpjes 🙂 ). Het koppelen verliep hier niet zo soepel, maar dat ligt misschien eerder aan Apple dan aan Wiz.

Score: 8


Informatie

Signify Wiz Portrait Smart Desk Light
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 149 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.