logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Sigmund weet wel raad met werkstress, Peter de Wit

Sigmund is een echte baas. De kleine psychiater met zijn kenmerkende ooglapje (al zeg ik het zelf: dat ziet er toch al mega stoer uit) schuift zijn mening ook in Sigmund Weet Wel Raad Met Werkstress niet onder stoelen of banken. Daaruit blijkt overigens ook dat zijn mening soms wat gedateerd is (en behoorlijk seksistisch is). Toch kan onze kleine vriend het hebben. Het schattige baasje kruipt bij iedereen in het hart, om daar niet snel weer te verdwijnen.

Werkstress relativeren

Waar Peter de Wit in dit boekje wonderlijk goed in slaagt, is het relativeren van onze dagelijkse sores en de ‘grote problemen’ Waar mensen tegenwoordig mee kampen. Meermaals worden hippe en trendy psychologische aandoeningen, zoals een Bore Out afgedaan als onzin. Dat heette vroeger toch een luizenbaantje? Dat soort uitspraken zet je wel weer even met de voeten op de grond. Is het allemaal zo erg waar we over klagen, en is het allemaal wel terecht? Alles met een knipoog, natuurlijk, hoewel je die niet zo goed ziet achter dat ooglapje van ‘m. Een ding is duidelijk: Sigmund weet wel raad met werkstress!

Ga direct naar Sigmund weet wel raad met werkstress op BOL.com.


Recensie over Sigmund weet wel raad met werkstress

Het zal je duidelijk zijn: Sigmund kan bij ons niet stuk. Dit boekje is dan ook een leuke aanvulling op zijn thematische boekjes, met een bonte verzameling van trendy aandoeningen en relativerende uitspraken. Toegegeven, de ene grap is sterker dan de ander, soms is het ook wel weer een beetje te grof of seksistisch, maar de kleine psychiater gaat nooit echt te ver. Nou ja… bijna nooit dan.

Score: 8


Informatie

Sigmund weet wel raad met werkstress,
Illustrator: nvt
Uitgever: De Harmonie, 96 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789463361064. Prijs: 12.90 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.