logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Sigmund weet wel raad met gevoelens

Op CooleSuggesties heb je al heel wat stripboeken van de illustere psychiater Sigmund voorbij zien komen. De kleine een-ogige knorrepot weet met zijn scherpe tong en onbetwistbaar wrange mening telkens weer een lag op mijn gezicht te krijgen. Hoe ontnuchterend kun je reageren op mensen die hun hart bij je uitstorten?

Klein van formaat

Waar we in het begin nog enkel vrij standaard formaat stripboeken in handen hadden, worden de korte anekdotes ook regelmatig gebundeld in een iets handzamer (en wat meer volwassen) hardcover. De pochetsized bundels passen ook wat beter bij het compacte formaat van Sigmund als je het mij vraagt en eerlijk gezegd is het een prettige manier van lezen. Per pagina lees je nu één strip, waar dat voorheen veelal een bundeling van drie strips was. Qua aantal sketches ga je er dus op achteruit (dit boek bevat 98 pagina’s, de strips 48 pagina’s), maar het wind zeker in uitvoering.

Gevoelens

Uniek aan de pockets is de bundeling op thema: iedere hardcover biedt je een collectie strips met een onderliggend thema. De titel geeft al meteen aan waar het hier om draait: Sigmund weet wel raad met gevoelens! De onderliggende gedachte is om gevoelens even te laten voor wat ze zijn en meer te luisteren naar je rationele verstand. Daarbij gaat het Sigmund ook af en toe behoorlijk boven de pet en verliest ook hij het soms van zijn emoties.


Ga direct naar Sigmund weet wel raad met gevoelens op BOL.com.

Recensie over Sigmund weet wel raad met gevoelens

Hoewel ik normaliter smul van de bundels van Sigmund en ze in één ruk van voor tot achter uitlees, moest ik hier toch even een pauze inlassen. Hoeveel emoties kun je verdragen? Bovendien lijken de strips wat minder diepgang en variatie te hebben dan bij andere strips. De grappen zijn wat minder gevarieerd, de emoties wat minder wisselend. Het is een leuke bundel, maar niet zijn beste verzameling. Als ik naar mijn gevoel luister, dan.

Score: 7


Informatie

Titel: Sigmund weet wel raad met gevoelens
Auteur:
Illustrator: Peter de Wit
Uitgever: Uitgeverij De Harmonie
Aantal pagina’s: 98
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789463361781
Prijs: 14.90 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.