logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Sieraden voor mannen worden steeds populairder


Sieraden worden al sinds jaar en dag gedragen. Al in de tijd van de Romeinen en in het oude Egypte kwamen er al sieraden voor. Vroeger werden sieraden vooral beschouwd als statussymbool. Tegenwoordig zijn in Nederland sieraden vrijwel voor iedereen toegankelijk en worden deze ook door zeer veel verschillende mensen gedragen, ongeacht de achtergrond, leeftijd en het geslacht. Diverse trends volgen elkaar in snel tempo op in sieradenland. Hoewel je bij sieraden misschien geneigd bent om aan vrouwensieraden te denken, zijn het de herensieraden die ook in groten getale aanwezig zijn en met de dag in populariteit toenemen. Van ringen tot koppelsieraden, kettingen en reversspelden. Het dragen van sieraden is meer regel dan uitzondering voor de moderne man.

De reversspeld en moderne broche zijn bezig aan een comeback in de herenmode

De reversspeld is een klassiek herensieraad die op de colbert of blazer gedragen wordt en zorgt voor een extra stijlvolle uitstraling. Reversspelden zijn te vinden in diverse afbeeldingen of symbolen, maar ook beschikbaar in diverse abstracte vormen. Een ander sieraad die regelmatig door heren wordt gedragen, zijn de moderne broches. De broche heeft in zekere zin veel gelijkenissen met de reversspeld. Het enige verschil is waar deze gedragen wordt. We spreken van een reversspeld wanneer deze uitsluitend op de revers van de colbert wordt gedragen, terwijl de moderne broche ook elders op de colbert of op een blouse gedragen kan worden. Voor zowel de broche als de reversspeld geldt dat deze bezig zijn met een comeback. Voorheen werden beide sieraden louter gedragen tijdens officiële en formele gelegenheden, terwijl het tegenwoordig ook hip kan zijn om doordeweeks je outfit meer uitstraling te geven door het dragen van een broche of reversspeld.

Koppelsieraden hebben een sterke symbolische betekenis

Sieraden zijn een populair product om als cadeau te geven. Over het algemeen kunnen sieraden twee functies vertegenwoordigen, namelijk die van de uitstraling en die van een symbolische betekenis. Zo kan een sieraad symbool staan voor een persoon of een innige band of relatie met iemand. Een voorbeeld hiervan zijn koppel sieraden. Koppelsieraden zijn sieraden die altijd in een set van twee komen. Koppelsieraden zijn beschikbaar in verschillende vormen, van ringen tot kettingen en zelfs horloges, waarbij er een mannelijke en een vrouwelijke variant bestaat. De koppelsieraden hebben vaak hetzelfde type design, maar zijn niet 100% identiek. Het is echter wel zichtbaar dat ze bij elkaar passen en horen. Koppelsieraden worden vaak gedragen als symbool voor de relatie tussen liefdespartners.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.