logo-liggend-wit-donkerblauw

Shortlist Hebban Thrillerprijs 2022

Lezerscommunity Hebban.nl heeft de laatste genomineerde voor de Hebban Thrillerprijs bekendgemaakt. Een honderdkoppige lezersjury selecteerde de vijf kanshebbers voor de belangrijkste lezersjuryprijs voor het spannende boek. Genomineerd zijn:

  • De Camino van Anya Niewierra (Uitgeverij Luitingh-Sijthoff)
  • Lenoir van Bas Haan (Ambo|Anthos uitgevers)
  • Het mollenfeest van Dominique Biebau (Uitgeverij Vrijdag)
  • De perfecte engel van Eva Nagelkerke (HarperCollins Holland)
  • Vogeleiland van Marion Pauw (The House of Books)
Hebban thrillerprijs

Drie van de genomineerden wonnen eerder belangrijke thrillerprijzen: Anya Niewierra won twee jaar geleden de eerste editie van de Hebban Thrillerprijs, Marion Pauw en Dominique Biebau namen elk al eens een Gouden Strop in ontvangst. Bas Haan is de enige debuterende thrillerschrijver op de shortlist.

Hebban Thrillerprijs

De Hebban Thrillerprijs wordt dit jaar voor de derde maal georganiseerd en is de enige juryprijs voor het spannende boek met een grote invloed van lezers. Meer dan honderd leden van de lezerscommunity beoordelen de longlist met vijftien oorspronkelijk Nederlandstalige thrillers. Een professionele eindjury bestaande uit boekverkopers en bibliotheekmedewerkers leest de vijf genomineerden en bepaalt de winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2022.

Hebban thriller prijs

Uitreiking tijdens de Avond van het Spannende Boek

De Hebban Thrillerprijs 2022 wordt uitgereikt tijdens de Avond van het Spannende Boek op donderdag 9 juni in de Bibliotheek aan de Neude in Utrecht. De uitreiking is onderdeel van het programma ‘De Nederlandse Thrillerprijzen’ waarin tevens de Gouden Strop, de Schaduwprijs en de Zilveren Strop worden uitgereikt.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.