logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Shopping: Typisch Franse cadeaupakketten van Mets Vins


Voor de echte Francofielen onder ons is het soms lastig shoppen. Veel merken pretenderen Frans te zijn, maar hebben zich toch dusdanig aangepast aan de Nederlandse smaakwensen dat er weinig Frans meer aan de herkennen valt. Gelukkig zijn er uitzonderingen. En hoe kun je nu beter iets Frans in huis halen dan het ook echt uit Frankrijk te laten komen? Dankzij het internet is dat helemaal niet zo moeilijk meer. Wij bestelden een box bij Mets Vins en lieten ons als een god in Frankrijk verwennen.

Terroir Français

De Franse Bodem, voor het geval je hier al een vertaalfoutje maakt. Een geschenkverpakking voor de echte liefhebbers van Frankrijk. De boxen van Mets Vins, moet je weten, draaien in eerste instantie om de wijn, maar worden daarnaast aangevuld met een keur aan ambachtelijke lekkernijen. In deze doos vind je bijvoorbeeld een fles Les Amoureuses rode wijn, een zak ambachtelijk gebakken chips, Rillettes de porc pate, pure chocolade en een potje Creme de Marrons – onze positieve ontdekking, kastanjepasta. Deze items worden netjes verpakt in een stevige kartonnen doos, gevuld met stro, bij je thuis geleverd. Helaas was de logistieke volgorde naar ons huis niet helemaal vlekkeloos verlopen, en hadden we een geplette zak chips, maar dat mocht de pret niet drukken.

Echt Frans

Er zijn ook nadelen verbonden aan het bestellen van een Frans pakket – alle meegeleverde informatie, zoals de smaakbeleving van de wijn en hoe je hem het best proeft / combineert, zijn in het Frans aangeleverd. Erg jammer, want de informatie over het Chanteau Les Amoureuses is natuurlijk wel een leuke ingang om de wijn te gaan drinken. Op deze wijnkaart vind je bovendien bij welke vlees-, vis-, groentesoorten hij het best combineert, en bij welke kazen je hem het beste kunt drinken. Ook het meegestuurde recept voor een authentieke stoofpot met wijn is volledig in het Frans geschreven. En tja, dan heb je als Nederlander wel het risico dat je ergens een vertaalfoutje maakt… Naast informatie over de wijn vind je ook achtergrondinformatie over de overige meegeleverde producten. Voor een bedrijf dat zich wil richten op de Europese markt is het wellicht verstandig om ook in te stappen op het meesturen van anderstalige informatie. De Franse teksten zijn natuurlijk geweldig. Je bestelt ook een pakket uit Frankrijk, maar naast deze info zou een vertaling in bijvoorbeeld het Engels of – nog beter – het Nederlands een geweldige aanvulling zijn.

Prijs: 25,90 euro. Meer informatie: https://www.metsvins.eu/

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.