logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Shopping: Koop een refurbished iPhone 7


Je leest het zo’n beetje in ieder blaadje, op internet kom je het steeds vaker tegen, en het beperkt zich tegenwoordig zelfs niet eens meer tot smartphones: refurbished modellen. Een geweldige kans om een tweedehands apparaat te kopen, mét garantie. Je bent op die manier stukken goedkoper uit dan een nieuw exemplaar, maar loopt niet het risico dat het apparaat binnen de kortste keren kuren vertoont. Bij een refurbished iPhone 7 bijvoorbeeld wordt het toestel helemaal nagekeken en doorgemeten. Eventuele mankementen worden aangepast, waardoor de verkopende partij er zonder problemen garantie op durft te geven. En dan moet je wel zeker zijn van je zaak!

Bijna nieuw

Bij refurbished toestellen weet je dus helemaal zeker dat hij technisch in orde is – alleen de buitenkant is een discussiepuntje. Op verkoopsites worden daarom verschillende gradaties gebruikt, van Remarketed (lijkt alsof hij net uit de doos komt) tot Grade A (met een klein mogelijk krasje) en Grade B (zichtbare gebruikssporen). Die gebruikssporen bepalen de prijs. Daarnaast heb je ook het ‘geluk’ dat je bij de komst van een nieuw model smartphone weer een stroom aan oude modellen hebt die van de hand worden gedaan. De komst van de iPhone 8 heeft er dan ook voor gezorgd dat veel mensen toch weer zijn overgestapt naar de nieuwe versie, en dus hun oude iPhone 7, die soms niet eens zo heel erg lang in gebruikt was, weer van de hand doen. En daar kun jij van profiteren!

Presteren

Waar je wel van op aan kunt, is dat de Apple producten die je refurbished koopt, nog jaren meekunnen. Technisch zitten ze nu eenmaal briljant in elkaar, daar hoef je dus geen zorgen over te maken. Zelfs na hun updatemogelijkheden volstaan ze nog steeds – het hangt helemaal af van de toepassingen die je er op gebruikt, wat je er mee wilt doen. Wil je dus voor een uitstekend apparaat voor een schappelijkere prijs? Dan is refurbished een heel goede en veilige keuze. Je loopt niet helemaal mee met de trend, maar komt wel heel dicht in de buurt. En je kunt natuurlijk altijd zeggen dat je jouw iPhone 7 net voor de release van de 8 hebt gekocht!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.