logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Shopping: het Little Black Shirt van Ledub

Soms, heel soms, benijd ik vrouwen. Als je bijvoorbeeld kleding gaat kopen, kom je winkel na winkel tegen vól vrouwenkleding. Winkels met enkel mannenkleding zijn een heel stuk schaarser. En heb je een mixed store, dan mag je blij zijn als je ergens in een hoekje een rek vind met een paar shirts, jassen of overhemden. Nee, dan kun je beter online shoppen. Daar is genoeg keuze! Ik ging weer eens op pad op overhemden.com en trof een heel spannend shirt: de mannelijke equivalent van de Little Black Dress, die ik graag opper als het Little Black Shirt, hoewel ‘Little’ in dit geval niet heel relevant is.

Universeel

Want weet je wat het mooie is van een zwart overhemd? Die past overal bij! In iedere situatie, onder ieder pak. Heb je een combinatie gevonden die niet mooi is, schrijf het hieronder even in de opmerkingen. Ik hoor graag van je! Tijdens mijn zoektocht kwam ik uit bij een zwart Ledub overhemd. Dit overhemd heeft een modern fit, wat inhoudt dat het een beetje getailleerd is, maar meer marge heeft dan een slim fit. Ideaal voor mannen met een ‘papabuikje’, maar ook als je veel zitwerk hebt is het prettig om wat ruimte te hebben in de taille. Het zit dus netjes, maar niet te strak. Dat maakt het overhemd geschikt voor zakelijk gebruik, maar ook voor normaal, alledaags werkt het prima. Het borstzakje is een leuk detail, maar probeer niet in de verleiding om er van alles en nog wat in te stoppen. Dat is echt not-done! Hoewel een zwart overhemd er al snel zwaar en warm uitziet, maakt het lichte, soepele stof dat hij juist erg comfortabel draagt. De stof is bovendien zo soepel dat hij easy iron is. Je moet ‘m even strijken, maar hij is minder kreukgevoelig.

Trendsetter

Natuurlijk is het even een omschakelijk, van een wit of lichtblauw overhemd naar een prominent aanwezig overhemd als zwart. Het brengt ook gevaren met zich mee, een zwart overhemd, wees gewaarschuwd. Het is net zo besmettelijk voor vlekken als wit, maar bijvoorbeeld roos zal een stuk meer opvallen dan bij een lichter overhemd. Toch maakt het dat je echt uitsteekt tussen de meute op kantoor. Het zal perfect matchen bij stropdassen, is prima te dragen bij een zwarte of grijze pantalon, maar ook prima bij een spijkerbroek en misstaat absoluut niet onder een colbertje.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.