logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Shopping: Het gevaarlijke blauwe overhemd


Al eerder schreven we over een aantal overhemden, waarbij we niet alleen ingingen op de stijl en pasvorm, maar ook op de kleur. En juist over de kleur wil ik het hier hebben. Want weet je wat naast het witte overhemd de meest verkochte kleur is? Juist: het blauwe overhemd! Ieder merkt heeft wel een aantal blauwe overhemden in het assortiment: van donkerblauw tot marineblauw, van babyblauw tot ‘beginnersblauw’. Tja: er zijn heel wat meer tinten blauw dan grijs, als je het zo bekijkt, maar welke moet je nu kiezen? Wij gingen naar onze vertrouwde overhemden specialist en speurden naar blauw.

Van beginner tot senior

Iedere leeftijd lijkt zo zijn eigen kleur blauw te hebben. Jonge broekies die net aan hun eerste baan beginnen dragen vaak een overhemd in ‘beginnersblauw’. Het is niet zo fel en aanwezig als een wit overhemd, maar tegelijkertijd is het blauw net te fel, waardoor je ze d’r zo uitpikt. Ouderen neigen vaak weer naar het marineblauw, soms zelfs bijna zwart. Naar mijn mening ook een beetje net-niet, hoewel marineblauw een stuk minder snel vaal wordt dan bijvoorbeeld zwart. Het is de kunst om niet in die val te trappen en toch je eigen stempel te drukken op je overhemd. Niet letterlijk natuurlijk, maar qua kleur. Je kunt altijd een veilige tint kiezen of een unieke stof, waardoor je met bijvoorbeeld een subtiele glans een statement maakt. Of kijk eens naar de overhemden van Cavallaro, die met een heel eenvoudig motief een stoer en mannelijk overhemd maakt – in het blauw!

Stijl en kleur

Blauwe overhemden zijn er voor iedere gelegenheid. Het is een coole kleur, maar hij kan ook heel goed warm overkomen – het is afhankelijk van de tint die je kiest. Let wel dat die tint natuurlijk bij je eigen huidskleur moet passen. Mij zou een echt lichtblauw overhemd echt niet staan, omdat ik zelf een bleke teint heb. Een wat grauwere blauw of een donkerdere tint past mij veel beter. Blauw is bovendien een makkelijke en veilige kleur – het laat zich met bijna alles combineren. Pas de tint aan op de gelegenheid en de locatie, dan komt alles goed. Het wordt zelfs aangeraden om een blauw overhemd te dragen tijdens een sollicatiegesprek!

Fashion koop je online bij:
De Bijenkorf | Open32 | Kleren.com | Only for men | Overhemden.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.