logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nieuwe topfilms in februari op dvd en blu-ray


LEGO Ninjago Movie

Verkrijgbaar vanaf 14 februari. In de strijd om NINJAGO® City belandt Lloyd – overdag een normale tiener en ’s nachts de Green Ninja – in het ultieme avontuur met zijn geheime ninjavrienden. Onder leiding van de wijze Meester Wu moeten ze de kwaadaardige krijgsheer Garmadon verslaan, de meest verschrikkelijke man ooit die toevallig ook de vader van Lloyd is. In deze komische actie-animatiefilm uit 2017 zijn in de originele versie de stemmen te horen van Jackie Chan, Dave Franco en Michael Peña. De Nederlandse stemmen van de LEGO Ninjago film zijn ingesproken door Levi van Kempen, Cees Geel en Jörgen Raymann.

Bekijk hier de trailer van LEGO Ninjago Movie:

Animal Kingdom

Verkrijgbaar vanaf 14 februari. Wanneer zijn moeder overlijdt aan een drugsoverdosis, trekt de 17-jarige Joshua ‘J’ Cody in bij zijn losbandige familie die in Zuid-Californië woont. J’s grootmoeder, de manipulatieve Janine ‘Smurf’ Cody, regeert als ware ijzeren dame over een dynastie van kleine criminelen. Het werk wordt opgeknapt door haar vier zoons: haar geadopteerde zoon en rechterhand Baz, de gevaarlijke en behoorlijk verknipte Pope, de hyperactieve Craig en het zorgenkindje Deran. Terwijl J probeert het verlies van zijn moeder te verwerken, breekt er een agressieve rivaliteitsoorlog uit tussen zijn ooms en een bezorgde leraar, wat voor J heel wat gevaar, spanning en problemen oplevert. Emmy®-winnares Ellen Barkin staat aan het hoofd van een getalenteerde cast en schittert in deze zinnenprikkelende, gewelddadige serie, gebaseerd op de bekroonde Australische film met dezelfde naam. Het eerste seizoen van Animal Kingdom bestaat uit tien afleveringen.

Blade Runner 2049

Verkrijgbaar vanaf 14 februari. Dertig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film, ontdekt een nieuwe Blade Runner, politieagent K (Ryan Gosling), een lang verborgen geheim dat de maatschappij op zijn kop kan zetten. Door K’s ontdekking komt hij op het spoor van Rick Deckard (Harrison Ford), een voormalige Blade Runner die al 30 jaar vermist wordt. Lees ook onze recensie over Blade Runner 2049!

Bekijk hier de trailer van Blade Runner 2049:

The Layover

Verkrijgbaar vanaf 21 februari. Meg (Kate Upton – The Other Woman) en Kate (Alexandra Daddario – Baywatch, San Andreas), allebei zonder relatie of werk, maken een moeilijke tijd door. Ze boeken een last-minute om hun problemen even achter zich te laten, maar kunnen hun relaxreisje wel vergeten als ze vanwege het noodweer in St. Louis moeten landen en in een duf hotel moeten wachten tot de weersomstandigheden verbeteren. Ze zijn toe aan een verzetje en pappen aan met medepassagier Ryan, een grote, blonde brandweerman. Voor de twee vrouwen draait de vakantie ineens nog maar om één ding: de keiharde strijd om zijn aandacht. Bij gebrek aan een vlucht vliegen ze elkaar in de haren.

Bekijk hier de trailer van The Layover:

Happy death day

Verkrijgbaar vanaf 21 februari. HAPPY DEATH DAY is de nieuwe film van horrorproducent Blumhouse Productions (Get Out, Split, The Purge-films). In HAPPY DEATH DAY speelt Jessica Rothe (La La Land) een studente die steeds dezelfde afschuwelijke dag waarop ze wordt vermoord opnieuw meemaakt, en er keer op keer achter probeert te komen wie haar wil vermoorden.

Bekijk hier de trailer van Happy death day:

Victoria and Abdul

Verkrijgbaar vanaf 21 februari. Wanneer Abdul Karim (Ali Fazal) vanuit India afreist om mee te werken aan de vieringen rond het Gouden Jubileum van Koningin Victoria (Judi Dench), blijkt er een klik te zijn tussen hen beiden. Terwijl Koningin Victoria steeds meer moeite heeft met de strenge regels die haar positie als vorstin met zich meebrengt, wordt de band tussen de twee hechter. De mensen om hen heen proberen allen deze band te verbreken. Hun vriendschap wordt echter steeds sterker en de koningin gaat de wereld met andere ogen bekijken.

Bekijk hier de trailer van Victoria and Abdul:

 

Stella Blomkvist

Verkrijgbaar vanaf 27 februari. Stella Blómkvist is geen doorsnee advocaat. Ze is slim en meedogenloos, heeft een duister verleden en houdt van seks, whisky en makkelijk geld. Ze neemt bij voorkeur gevaarlijke zaken aan en houdt zich niet aan de regels, behalve als die voor haar voordelig uitpakken. Met haar morele souplesse en sympathie voor de underdog is ze steeds de juiste persoon op de verkeerde plek en tijd. Stella wordt ingehuurd om de kleine crimineel Sæmi te verdedigen. Hij is opgepakt terwijl hij onder het bloed bij het lijk van Halla stond, de assistente van de IJslandse premier. Iedereen is ervan overtuigd dat het een uitgemaakte zaak is, maar al snel belandt Stella in een gewelddadige politieke samenzwering die de toekomst van IJsland bedreigt. Je kunt Stella Blomkvist niet alleen kopen op dvd, maar ook via Lumiereseries.com

Bekijk hier de trailer van Stella Blomkvist:

Blue Planet II

Verkrijgbaar vanaf 20 februari. De afgelopen jaren heeft onze kennis van het leven in de oceanen zich spectaculair ontwikkeld. Blue Planet II, opvolger van de zeer succesvolle documentaireserie The Blue Planet, neemt de jongste doorbraken in wetenschap en technologie als uitgangspunt voor een opwindende ontdekkingsreis. We bezoeken diepe zeeën, koraalriffen, de open oceaan en groene kusten. We maken kennis met verbluffende wezens en zijn getuige van diergedrag dat nog nooit iemand heeft gezien. Maar wat we inmiddels ook weten, is dat de gezondheid van de oceanen bedreigd wordt. Dit is dus hét moment om op verkenning te gaan in die uitgestrekte wereld en te onderzoeken hoe de toekomst van onze ‘Blauwe Planeet’ eruitziet.

 

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.