logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Shopping: Coole items voor in de tuin


Hoewel de winter niet hét moment lijkt om in de tuin actief te zijn, kan de schijn flink bedriegen. Er is namelijk meer dan genoeg te doen en beleven in de tuin, ook al staan de bloemetjes niet open. Natuurlijk is de winter niet bepaald uitgesproken perioden om intensief te gaan tuinieren. Toch vraagt het de nodige aandacht. Bladeren moeten geveegd worden, met een zachte winter groeit het onkruid toch nog rustig door, en verschillende dieren gaan op zoek naar voedsel. Daar kun je op een geweldige manier gebruik van maken. Wij gingen eens op zoek naar een paar coole items voor in de tuin.

Vogels in de tuin

De winter is namelijk een uitgelezen moment om wat vogels naar je tuin te lokken. Met een beetje geluk blijven ze plakken en komen ze ook in het voorjaar bij je aan voor het bouwen van een nestje. En het zorgt voor wat leven in de bouwerij, dat zonder meer. Als het aankomt op het voeren van vogels, ligt het er aan welke dieren je graag zou willen aantrekken. Iedere vogelsoort heeft zo zijn eigen eetpatronen, wensen en eisen. Daarnaast moet je kritisch kijken naar de mogelijkheden die je in je tuin hebt. Heb je veel muur en weinig boom? Dan zal een vetbolletje misschien niet zo handig zijn, maar kom je eerder aan bij een voederhuisje. En andersom. Wij zijn echt fan van Vivara. In onze tuin hangen bijvoorbeeld een rekje voor een vetblok, staat steevast een pot pindakaas klaar (waar ook regelmatig kraaien en merels zich aan tegoed doen) en hangt er een huisje met pinda’s. Daarnaast hebben we een staand vogelhuisje voor de grotere vogels.

Meubels

De winter is echter niet zo prettig voor je meubels. Zorg dat je ze goed opbergt en beschermt tegen wind, sneeuw en andere nattigheid, want vaak vindt het materiaal dat helemaal niet zo prettig. Een zweefparasol berg je het liefst binnen op, maar bescherm hem in ieder geval met een stevige beschermhoes. De stoelkussens stop je in een passende tas, tuinsets stop je ook netjes weg onder een hoes. Let er daarbij wel op dat een ademende hoes beter is dan een echt kunststof hoes: bij die laatste kan vocht gaan verstikken… en dat is funest voor je tuinset. Je kunt er overigens ook voor kiezen om je tuinset gewoon te blijven gebruiken, ook al is het winter. Zet je parasol op, draai de terrasverwarmer aan… en het is heerlijk toeven. Het is zelfs niet meer raar om ’s winters de barbecue aan de steken, voor een lekkere stoofpot of exotisch gerecht. Voor al je tuinmeubels en benodigdheden, inclusief terrasverwarmers, kan ik je vdGarde warm aanbevelen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.