logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Shopping: Casual chique met Profuomo overhemden


Laat ik deze serie over kleding en mode even heel persoonlijk beginnen. Met een kijkje in mijn kledingkast. Dat is namelijk vooral een legkast met spijkerbroeken, t-shirts, longsleeves en truien. Het kleine hangdeel dat in onze gezamenlijke kledingkast voor mij is toebedeeld hangen een paar overhemden, een colbertje en een pak. T-shirts en spijkerbroeken zijn natuurlijk altijd een goede combinatie, maar als het wat kouder wordt, draag ik zo’n t-shirt over een longsleeve aan. Dat was in mijn tijd ‘cool’. Toen ik – laten we zeggen – ongeveer 20 was, aan het einde van het vorige millennium. Denk aan The Breakfast Club als toonbeeld van ‘stoer’.

Wissel van de wacht

Inmiddels heb ik de 40 aangetikt, heeft mijn volle bos warrig haar plaatsgemaakt voor een gemillimeterd kapsel met flinke inhammen en zal ik moeten toegeven dat ik de tiener-coolperiode toch echt moet achterlaten. Niet dat ik niet modebewust ben, overigens, maar als tiener en twintiger heb ik de overhemden nooit zo begrepen. Vooral ook omdat die toen voor 99% uit rechte overhemden bestonden, die je helemaal opgebold in je broek moest proppen. Weinig charmant, kan ik je vertellen. Maar in de loop der jaren hebben zich natuurlijk wel een aantal overhemden in mijn kast bevonden, telkens weer een stukje hipper, stoerder en soms met een specifieke bestemming. De komende tijd zal ik me richten op een nieuwe, volwassen stijl en alles wat daarbij komt kijken. Een nieuwe kledingstijl betekent voor mij ook een nieuw winkelpunt. Ik heb gemerkt dat de online shop Overhemden.com een enorme collectie overhemden heeft in verschillende maten en uitvoeringen, voor iedere stemming, situatie, moment en persoon meer dan genoeg keuze. Met als grote pluspunt de persoonlijke aandacht die ze je geven. Je kunt ze mailen, bellen – en zelfs bezoeken in hun vestiging aan de Heerenstraat in Amsterdam!

Casual chique

En in dit eerste artikel pleit ik voor casual chique. Mijn keuze shirt valt op dit profuomo overhemd, het wit cutaway oxford shirt. Een wit overhemd van een wat stugge stof met te gekke accenten in de boord en onder de manchetten. Dat maakt het witte overhemd net ‘minder wit’, minder statig. Het is bij dit overhemd de bedoeling dat je het bovenste knoopje los laat. Het valt dan geweldig mooi open, waarbij je de bedrukte binnenkant van de kraag kunt zien. Een stoer accent! De term ‘cutaway’ in de naam wijst ook naar de boord. Die is zo gesneden dat hij mooi open valt. De vlotte kraag wordt gecomplementeerd door een slim fit, waardoor je taille benadrukt wordt. Het overhemd sluit mooi aan op je lichaamsvorm. De term Oxford verwijst niet naar de plaats of de universiteit, maar naar de weving van de stof. Die is wat grover en stugger dan anders, waardoor hij wat rechter blijft. Dat maakt het niet alleen een vlot overhemd, maar ook perfect voor op kantoor, als je van afspraak naar afspraak moet. Ander pluspunt voor het thuisfront: iron-free. Need i say more? Je hoeft ‘m niet te strijken!

Over Profuomo

Eigenlijk is Profuomo al sinds 1934 aan het werken aan hun kennis en ervaring. Aan de basis staat een oud, Nederlands, familiebedrijf, dat gewoon in Rotterdam actief was met de beste stoffen en materialen die ze konden krijgen. Inderdaad: ze werkten met zijde uit Italië. In 1977 werd het merk Profuomo opgericht door de kleinkinderen van de oprichter. Het merk Profuomo brengt zijn kleding onder in unieke labels. De verschillende collecties van Profuomo heten ‘Originale’ (waartoe ook dit shirt behoort), ‘Sky Blue’ en ‘The Informalist’. De overhemden onder het ‘Originale’ label hebben een klassieke look met een strijkloze afwerking. Aangevuld met stijlvolle accessoires zoals riemen en stropdassen, kan de ‘Originale’ serie bestempeld worden als gemakkelijk en modieus. De ‘Sky Blue’ overhemden worden gemaakt met oog voor detail en stijl is hét woord om het label mee te omschrijven. De overhemden onder het label ‘The Informalist’ kenmerken zich door een combinatie van klassiek en casual. Voor mannen die zich het prettigst voelen in traditionele en stijlvolle kleding. Naast overhemden kunt u bij Profuomo ook terecht voor de meeste stijlvolle accessoires. Leren riemen, zijden dassen, wollen sokken, robuuste manchetknopen en nog veel meer aanvullingen op uw kleding van de beste kwaliteit denkbaar.

Fashion koop je online bij:
De Bijenkorf | Open32 | Kleren.com | Only for men | Overhemden.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.