logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Shoefresh komt met vernieuwde schoenverfrisser

Van stappers die kilometers maken in de buitenlucht tot kicksen die een voetbalwedstrijd in de stromende regen moeten doorstaan: de vernieuwde Shoefresh kan met ieder type schoen uit de voeten. Het apparaat zorgt er niet alleen voor dat schoenen binnen een half uur fris en schoon zijn, maar ook langer meegaan.

Shoefresh opod

Shoefresh heeft de Europese norm voor schoenendrogers en -verfrissers uitgebracht in de Benelux: de vernieuwde Shoefresh opod. Het bedrijf is ongeveer acht jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van een oplossing om stinkende, natte schoenen na het sporten een opfrisbeurt te geven, zodat nare geurtjes snel uit huis worden verdreven en schoenen een langere levensduur tegemoet gaan. De eerste versie was al een succes en werd onder andere aanbevolen door (top)sporters en pedicures, maar nu zet Shoefresh een volgende stap met de tweede versie van de Shoefresh opod.

Wij hebben lang gewerkt aan een middel om sporters te helpen, waarmee zij hun schoenen vrijwel direct na een run, wedstrijd of welke activiteit dan ook kunnen gebruiken alsof de schoenen nog niet zijn gebruikt. Op basis van de vele gesprekken die wij met gebruikers en experts hebben gevoerd brengen wij nu een verbeterd model van de Shoefresh op de markt. De Shoefresh opod kent verbeteringen en verfijningen ten opzichte van zijn voorganger en is geschikt voor alle soorten schoenen, met sportschoenen in het bijzonder.

Anton van den Brand, oprichter en eigenaar van Shoefresh

De volgende stap

In de afgelopen jaren heeft het bedrijf uit Oisterwijk nieuwe inzichten opgedaan en deze zijn verwerkt in het vernieuwde design van de Shoefresh opod. Dit ontwerp zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de actieve zuurstof in de schoen, wat resulteert in de beste reiniging. Zweet en vocht worden binnen slechts 30 minuten verdampt en zo kunnen schoenen razendsnel opnieuw worden gebruikt. Ideaal voor sporters met een bomvol trainingsschema of voetballers die hun schoenen op wedstrijddagen weer in topconditie willen gebruiken. Daarnaast is het ontwerp zo aangepast dat de hak van de schoen beter wordt meegenomen in de zweet- en vochtverdamping.

Voor het hele gezin

De nieuwe generatie schoenverfrisser leent zich niet alleen uitstekend voor sportschoenen, maar ook voor kinderschoenen – in verschillende soorten en materialen. Daarmee is de Shoefresh opod geschikt voor het hele gezin. Op het display zijn drie automatische programma’s af te lezen die speciaal zijn afgestemd op sportschoenen, sneakers en leren schoenen, zodat de gebruiker niet handmatig aanpassingen hoeft te verrichten om het juiste reinigingsprogramma in gang te zetten.

Het belang van schone, droge schoenen

Het is niet alleen prettig en comfortabel om altijd schone, droge schoenen te kunnen dragen, maar ook op de lange termijn bieden gereinigde schoenen belangrijke voordelen. Vochtige schoenen zijn namelijk een broeinest voor schimmels en bacteriën. Deze veroorzaken niet alleen stank, maar kunnen ook voetschimmel en kalknagels veroorzaken. Naar schatting heeft ongeveer een derde van de Nederlandse bevolking hier last van. Met name sporters en ouderen hebben een verhoogd risico. Om deze schimmels tegen te gaan maken meer dan 3.500 pedicures in Nederland en België gebruik van de Shoefresh. Zij gebruiken het apparaat om cliënten met voetschimmel en kalknagels te behandelen en zorgen er met behulp van de Shoefresh voor dat herbesmetting vanuit schoenen wordt voorkomen.

Beschikbaarheid

De vernieuwde Shoefresh opod is nu verkrijgbaar via de website van Shoefresh. De witte variant wordt verkocht voor €129,- en de zwarte versie voor €139,-.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.