logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Shoefresh Opod


Een tijdje terug mochten we de originele Shoefresh uitproberen. Nu, bijna 10 jaar na de introductie van het eerste model, is het tijd voor een upgrade. Wij probeerden de Shoefresh Opod schoenendroger/verfrisser en delen graag onze mening met je.

Nattigheid

De Shoefresh kan je op twee manieren helpen. Allereerst is het een schoenverfrisser. Weg met die nare luchtjes die je huis langzaam indringen, weg met die zweetgeur! Maar er is nog een feature waar de Shoefresh misschien nog wel bekender mee is geworden: je kunt je schoenen er mee drogen! Het reinigingsproces bestaat namelijk uit twee onderdelen. Om te beginnen gaat de Shoefresh Opod je schoenen te lijf met actieve zuurstof, waardoor geurtjes en viezigheden worden gezuiverd. Daarna worden je schoenen verwarmd, waardoor ze kunnen drogen (van zweet, maar ook van een ongelukje in een regenplas of een fikse plensbui).

Hoe vaak moet je Shoefresh gebruiken?

Dat ligt natuurlijk helemaal aan jou – en je voetensituatie. Sommige mensen gebruiken hem alleen om schoenen te drogen of als het echt te laat is en ze beginnen te ruiken. Andere mensen zetten hun schoenen iedere dag op de Shoefresh, als preventief onderhoud. Hoewel dat misschien een tikje overdreven is, kan het zeker geen kwaad. Het is in ieder geval wel beter dan dat je ze enkel reinigt als ze nat zijn – daarmee houd je de geurtjes natuurlijk niet tegen! En heb je een hele dag flink gelopen, dan is er niets mis mee om ze even een opfrisbeurtje te geven.

Automatisch

Een opmerkelijk verschil zit hem in de programma’s van de Shoefresh Opod ten opzichte van zijn voorganger. Waar je daar nog verschillende instelmogelijkheden had om de tijd en temperatuur in te stellen, maakt de Opod het je makkelijk door je drie opties te geven: sport, sneakers, leer. Het verschil hierin zit hem in de tijdsduur en de temperatuur. Sport is voor het stevige zweetwerk of flink natte schoenen: dit programma duurt een uur en verwarmt de schoenen tot 60 graden (om zo bacteriën te nekken), terwijl het sneakerprogramma 30 minuten werkt (met een temperatuur van 60 graden). Leer kan niet zo goed tegen hitte, daarom verwarmt dit 30-minuten lange programma slechts tot 40 graden.

Gebruik en installatie

De Shoefresh Opod is super eenvoudig in gebruik. Zodra je de Shoefresh Opod uitpakt, moet je de twee armen bevestigen door ze op de juiste plek te klikken (heel opmerkelijk: met een USB-stekkertje?). Daarna kun je hem eigenlijk gewoon in een goed geventileerde ruimte zetten, zoals je garage, schuur of berging. Druk op het programma dat je wilt gebruiken en schuif je schoenen over de beugels. De Shoefresh begint automatisch met het reinigingsprogramma en stopt ook weer als dat programma is voltooid. Het is daarmee super makkelijk in gebruik. Heb je geen plek om hem structureel neer te zetten of wil je hem gewoon niet in zicht hebben? Dan zul je het prettig vinden dat dit model een stukje compacter is dan zijn voorganger. Je kunt hem dus makkelijker in een kast of hoekje wegschuiven.

Lange adem

Als je schoenen wil drogen, is de ShoeFresh echt een briljante oplossing. Het voorkomt dat je al die ouderwetse tips moet gebruiken, zoals kranten, vriezers, verwarming en wat al niet meer. Je schoenen zullen echt gewoon drogen, maar houd rekening dat je met écht natte schoenen misschien twee keer een programma moet draaien. Opfrissen heeft een iets langere adem nodig. Hoewel je na een keer gebruik al wel verschil zult merken, is het pas na regelmatig gebruik dat je echte verschillen merkt en voelt. Je schoenen worden namelijk ook van binnenuit gereinigd, waardoor ze wat soepeler voelen.

Probeer Shoefresh zelf

Het belooft dit jaar een natte herfst te worden – de ultieme test voor Shoefresh. Wij zijn alvast fan, maar als reviewer snap ik dat je zo je twijfels hebt. Eerst zien, dan geloven. Goed nieuws voor jou: je kunt de Shoefresh Opod 90 dagen zelf uitproberen. Niet tevreden? Dan stuur je ze retour en krijg jij je geld terug.

Energieverbruik

Benieuwd naar het energieverbruik van de ShoeFresh Opod? Welnu:

  • in standby-modus verbruikt hij minder dan 1W.
  • voor het sportprogramma verbruikt de ShoeFresh Opod 0,17 kWh
  • voor het Sneakerprogramma is het verbruik kWh
  • voor het Leerprogramma is het verbruik kWh

Recensie over Shoefresh Opod

CooleSuggesties topper

De Shoefresh Opod is echt een must-have om in huis te halen. Het zorgt niet alleen voor het wegnemen van vervelende geurtjes, maar die geurtjes gaan ook gepaard met vervelende bacteriën. Door je schoenen regelmatig op de frissen, zorg je dus niet alleen voor het wegstrepen van die vervelende zweetvoetengeur, maar ook voor een gezonder bedje voor je voeten én dat je schoenen langer meegaan. Als kers op de taart is de Shoefresh opod briljant om je schoenen mee te drogen. Laat die regenbuien dus maar komen!

Score: 9


Informatie

Shoefresh Opod
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 129 euro.

Schoenen koop je online bij:
Snipes | Mooiesneakers.nl | Sneakerbaas | JD Sports

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.