logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Sherlock Holmes, Meesterspeurder, volgens de vertelkunst van Geronimo Stilton

sherlock-holmes-meesterspeurder-geronimo-stilton

Geronimo Stilton is hoofdredacteur van De Wakkere Muis, dé krant van wakker Muizeneiland. Hoewel hij dus iedere dag voor de krant schrijft, geniet hij ook van een goed boek. Niet alleen om te lezen, maar ook om te schrijven. En soms kan Geronimo Stilton die twee perfect combineren. Zoals met de Klassiekers, waarin Geronimo Stilton oude verhalen vertelt zoals alleen hij dat kan. Dit keer is het tijd voor niemand minder dan Sherlock Holmes, Meesterspeurder.

Muizenissige misdaden

Want ook in het oude Londen, waar het verhaal van Sherlock Holmes, Meesterspeurder zich afspeelt, is het hard nodig dat er een goed detective rondloopt. Er gebeuren namelijk nog al wat vervelende dingetjes. Oplichting, diefstal, dat zijn nog maar een paar dingetjes waar de Engelse inwoners mee te maken krijgen. En hoe klein die misdaden ook lijken te zijn: voor de slachtoffers hebben ze soms flinke gevolgen. Sherlock Holmes staat voor iedereen klaar, iedereen kan bij hem terecht voor een goed mysterie. Vanuit zijn chaotische woning in Baker Street werkt hij, samen met zijn assistent Watson, om misdaden op te lossen. In zijn huis probeert hij namelijk van alles en nog wat uit, om zo uit te vinden wat er gebeurt zou kunnen zijn.

Lijfspreuken

Sherlock Holmes, Meesterspeurder, heeft in zijn leven heel wat stof doen opwaaien. Ja, ik weet dat Sherlock niet echt heeft bestaan, maar sinds zijn boeken bestaan (*zucht*) heeft hij heel wat mensen weten te inspireren. En dan heb ik het niet alleen over de vele films en televisieseries die over hem zijn gemaakt, maar ook de manier van denken is uniek. Door logisch wat stappen te doorlopen weet Sherlock meestal tot een goed einde te komen. En dat is ontzettend knap! Daarnaast durft hij de nodige risico’s te nemen en zijn nek uit te steken voor hen die dat nodig hebben. Zo’n knager is Geronimo natuurlijk op het lijf geschreven – op dat dappere na dan.

Geronimo-stijl

Ook de nieuwe vertelling van sherlock Holmes, Meesterspeurder is helemaal in lijn met de andere klassiekers die Geronimo opnieuw heeft verteld. Dit verhaal, dat oorspronkelijk is bedacht door Sir Conan Doyle – en ook wel een stuk gewelddadiger was – heeft dankzij Geronimo een weg gevonden naar de kinderafdeling van de boekwinkel. En zo kan de kennis en wijsheid van Sherlock Holmes, vergezeld van talloze geweldige tekeningen en de kenmerkende rare woorden in de tekst, al vroeg verspreid worden.

Sherlock Holmes, meesterspeurder, Geronimo Stilton

Illustrator: Ivan Bigarella, Edwyn Nori
De Wakkere Muis, 213 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789085923664


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.