Film recensie: Sherlock Gnomes

Sherlock Gnomes is het vervolg op de film Gnomeo en Juliet. De film gaat – net als de eerste film – over tuinkabouters en is ook echt het vervolg op het eerste deel. In die film vochten de twee teams aan tuinkabouters, net als in het boek Romeo en Juliet van William Shakespeare, tegen elkaar, met de twee jongelingen als schitterend middelpunt. Toen de twee kabouters elkaar vonden, bleken ook de huiseigenaren elkaar te hebben gevonden. Ze zijn gaan samenwonen en verhuizen naar Londen. Met alle tuinkabouters, zowel team Gnomeo als team Juliet.

Misdadig Londen

In Londen is het echter niet allemaal koek en ei. Hoewel Gnomeo en Juliet dolverliefd zijn op elkaar en de leiding over de hele tuin hebben gekregen van hun ouders, schuilt er een groot gevaar waar ze nog niets van afweten. Overal door Londen verdwijnen namelijk tuinkabouters! Spoorloos, waarbij de dief zelfs geen korreltje keramiek achterlaat. Dat is een echte klus voor Sherlock Gnomes en zijn assistent Watson. Die heeft immers gezworen alle tuinkabouters in Londen te beschermen. In een soort flashback zie je hoe Sherlock het opnam tegen zijn aartsvijand, de fruitig-gevulde taarticoon Moriarty. Moriarty schepte er een genoegen in om tuinkabouters te stelen en te vernielen. Sherlock stak daar een stokje voor, waarna hij nooit meer iets van Moriarty gehoord heeft … en dus ook geen misdaden meer had om op te lossen.

Ruzie en samenwerking

Tijdens een kleine echtelijke ruzie zijn Gnomeo en Juliet heel even uit de tuin. Bij thuiskomst ontdekken ze dat al hun vrienden zijn gestolen. Dat laten ze natuurlijk niet op zich zitten en ze gaan op onderzoek uit. Met de ongevraagde hulp van Sherlock Gnomes, overigens. Dat levert heel wat bizarre avonturen op, want onze Britse detective houdt er nog al wat vreemde praktijken op na. De vraag blijft echter: zal deze zelfingenomen tuinkabouter op tijd komen om die grote vijand te kunnen verslaan, of is er een hele grote emmer scherven voor de nieuwe tuinpotten gemaakt door deze mysterieuze vijand?

Bekijk hier de Nederlandse trailer van Sherlock Gnomes:

Wie spreken de stemmen in van Sherlock Gnomes?

• Sherlock Gnomes – Johnny Depp
• Gnomeo – James McAvoy
• Juliet – Emily Blunt
• Watson – Chewetel Ejiofor
• Moriarty – Jamie Demetriou
• Paris – Stephen Merchant
• Irene – Mary J. Blige

Wie spreken de Nederlandse stemmen in van Sherlock Gnomes?

• Sherlock Gnomes – Sander de Heer
• Gnomeo – Ricardo Blei
• Juliet – Peggy Vrijens
• Watson – Huub Dikstaal
• Moriarty – Owen Schumacher
• Paris – Pepijn Gunneweg
• Irene – Nurlaila Karim

Ga direct naar Sherlock Gnomes op BOL.com.


Recensie over Sherlock Gnomes

Gnomeo en Juliet was een bijzondere en originele film over het geheime leven van tuinkabouters. Sherlock Gnomes speelt daar handig op in, maar weet die originele twist toch niet te behalen. Jammer genoeg. Er zitten veel leuke momenten in, maar het verhaal zelf is simpelweg te ingewikkeld opgebouwd om in anderhalf uur goed neer te zetten. De arrogante Sherlock Gnomes zorgt voor een paar leuke en grappige momenten in de film, waar je in de trailer al een paar stukjes uit ziet. De vijand van Sherlock is best creepy in aal zijn taartheid, de hulpjes van de schurk zullen wat jongere kinderen goed de schrik kunnen aanjagen. Op zich een vermakelijke film, maar het komt helaas niet in de buurt van de origine film.

Score: 6


Informatie

Titel: Sherlock Gnomes
Uitgever: Universal pictures
Tijdsduur: 86 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.