logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Shazam! Warner Bros


Thaddeus Sivana heeft een heftig leven. Op jonge leeftijd verliest hij zijn ouders en broertje tijdens een auto-ongeluk. Terwijl hij zelf ook in de auto zit. Hij neemt het zichzelf erg kwalijk, aangezien hij ruzie maakte met zijn broertje voor het ongeluk gebeurde. Tijdens het moment van het ongeluk beleeft hij echter iets bijzonders: hij komt in een andere dimensie, waar hij te maken krijgt met een oude tovenaar Shazam. Deze wil hem zijn krachten geven, maar ontdekt net op tijd dat Thaddeus gevoelig is voor verleidingen… en dus stuurt de tovenaar Theddeus terug naar de bewoonde wereld zonder krachten.

Billy

Shazam gaat echter maar ten dele over Thaddeus. De hoofdpersoon is Billy, een weeskind dat van pleeggezin naar pleeggezin gaat. Hij zoekt namelijk steevast naar zijn moeder, die hem verlaten heeft op heel jonge leeftijd. Het knaagt nog altijd aan Billy dat ze hem niet heeft kunnen vinden op de kermis, al die jaren geleden. Tot hij in een warm nest terecht komt in een druk pleeggezin met meerdere pleegkinderen. Daar leert hij bovendien Freddy kennen, een jongen die op krukken loopt en helemaal verzot is van superhelden. Billy heeft zich daar nooit zo mee beziggehouden maar vind het wel interessant. Tot hij door toeval ook terechtkomt bij de tovenaar Shazam. Hij ziet het goede in Billy en geeft hem superkrachten. Als Billy het woord Shazam zegt, verandert hij in de felrode superheld… maar behoud hij wel zijn eigenwijze karaktertrekjes. Samen met Freddy probeert hij uit de vinden wat hij allemaal kan… en dat blijkt heel wat te zijn! Maar hij heeft ook een doel: hij moet de wereld beschermen van het kwaad.

Bekijk hier de trailer van Shazam!

Strong vs Shazam

Op dit moment komt Thaddeus weer in beeld. Hij is namelijk zijn hele leven lang al op zoek naar de krachten van Shazam. Als hij doorheeft dat Billy die krachten heeft, weet hij ook hoe hij bij de tovenaar kan komen. De jacht op Billy is begonnen! Maar niet voor hij de krachten heeft verkregen van de Zeven Zonden… monsters die in bedwang werden gehouden door de tovenaar Shazam. En zo ontstaat de kwaadaardige Strong, die zich al jaren heeft verdiept in magische krachten… een geduchte tegenstander voor de jonge Shazam, zoals je begrijpt…

Ga direct naar Shazam! op BOL.com.


Recensie over Shazam!

CooleSuggesties topper

Shazam! Is een super leuke superheldenfilm voor jong en oud. De redelijk standaard ‘becoming of age’ formule is natuurlijk altijd een succesnummer voor films als dit, maar daarnaast is het ook een hartverwarmend verhaal over een jongen die leert wat het is om een familie te hebben… en super gave superkrachten. De film is mooi in elkaar gezet met creepy Zeven Zonden die jongere kijkers de rillingen zullen bezorgen.

Score: 9


Informatie

Titel: Shazam!
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 131 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.