logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap


Shaun het Schaap ziet er misschien wat kinderlijk uit, met de ronde vormen en de overdreven gezichtsuitdrukkingen, maar is echt een animatiefilm voor alle leeftijden. Aardman, de animatiestudio die deze film van kleipoppetjes heeft gemaakt, heeft een meer dan goede naam opgebouwd in het maken van grappige animaties voor jong en oud. Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap is dan ook een film waar zowel jonge kinderen als volwassenen hartelijk om kunnen lachen. Wel een puntje van kritiek voor de vertalers: het ruimteschaap? Echt waar? Farmageddon, zoals de film eigenlijk heet, verdient een betere vertaling dan dat! Bovendien vind ik Lu-La niet echt een schaap-achtig wezen!

Boerderij

Net als de meeste films en filmpjes over Shaun het schaap, speelt ook deze film zich af op de boerderij, met zijn schapenkudde en de strenge hond Bitzer, die het zooitje schapen in het gareel moet houden. Het avontuur van Shaun begint pas goed wanneer er een UFO land in Moggingham Forest, waarbij een klein buitenaards wezentje op onderzoek gaat op onze planeet Aarde. Hongerig en nieuwsgierig als het is, komt het uiteindelijk aan op de boerderij van Shaun, die zich al snel ontfermt over het ruimtewezen. Samen beleven ze de gekste avonturen.

Alien jacht

Helaas is dat pleziertochtje van korte duur, want Lu-La wordt achternagezeten door een boze geheim agent, die kostte wat kost de alien in handen wil krijgen, zodat ze kan bewijzen dat ze niet gek is en dat aliens écht bestaan. Om uit handen van Agent Red te blijven, moeten Shaun en zijn vrienden echt alles op alles zetten. Zelfs de hulp van Bitzen komt goed van pas. Ondertussen is de boer zelf druk bezig om een plan te smeden om genoeg geld te verdienen voor een nieuwe tractor, waarbij hij de hele hype rondom buitenaardse wezens slim uitbuit.

Ga direct naar Shaun het Schaap: Het ruimteschaap op BOL.com.


Recensie over Shaun het Schaap: Het ruimteschaap

Het Ruimteschaap (Farmageddon) is een film waar je wel van moet houden. Het is een geweldige film die laat zien hoe goed doordacht een film kan zijn en hoe goed Aardman Animations met hun figuurtjes overweg kan. Ze spreken namelijk geen enkel woord, en toch weten ze anderhalf uur vol te praten! Puur met mimiek en gebaren zetten ze een volledig verhaal neer. Taal speelt overigens zeker een rol in de film, het zit vol briljante taalgrapjes die vooral voor volwassenen grappig zijn. Ook te gek zijn de vele verwijzingen naar andere science-fictionfilms, zoals Alien, E.T., Close Encounters of the Third Kind, Star Trek, The X-Files en Doctor Who. Zelfs een stukje van Wallace en Grommit komt voorbij!

Score: 8


Informatie

Titel: Shaun the Sheep: Farmageddon
Uitgever: WW Entertainment
Tijdsduur: 86 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.