logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Sharing, Benoit Dewitte


Sharing is caring. Een credo dat vaak gebruikt wordt om lezers berichten te laten delen op het internet, maar die natuurlijk ook in het dagelijks leven absoluut waar zijn. Delen is leuk, gezellig en fijn – voor zowel het krijgen als het geven. Eigenlijk best bijzonder! Maar dan wil je natuurlijk wel iets bijzonders delen. Iets lekkers, iets unieks. Iets dat het delen ook echt waard is, geen grote pan bloemkool en gekookte aardappelen. Dat is precies waar je bij het boek Sharing aan het juiste adres bent. Sterrenkok Benoit Dewitte is namelijk met cateringservice Welkin & Meraki helemaal losgegaan op gerechten die je makkelijk kunt delen. Kleine gerechtjes, die je in schaaltjes en bakjes kunt presenteren, zodat iedereen ze kan afpakken.

Kleine gerechten

Want laten we eerlijk zijn: uiteindelijk kun je alles wel delen, zo lang je d’r een mes of scheplepel in kunt zetten. Deze gerechten maken het echter een stukje gezelliger en vooral feestelijker. De gerechten zijn stuk voor stuk ontworpen om chique te presenteren op kleine bordjes en schaaltjes. De porties staan er ook bij vermeld, zodat je weet waar je ongeveer rekening mee moet houden. Het eet natuurlijk ook een stuk prettiger en chiquer uit een speciaal schaaltje of bordje, dan dat je telkens op hetzelfde bord opschept, nietwaar?

Apart koken

Dat houdt wel in dat je al die gerechten wat meer tijd moet geven dan normaal. Als een goed sterrenchef betaamt bestaan de recepten in Sharing dan ook uit gerechten die vanuit de basis worden gemaakt (hoewel ik wel heb gezien dat er puddingpoeder wordt gebruikt voor banketbakkersroom… shame on you!). Dressings, sausjes en kruidenmengsels worden echter wel zelf bereid, wat telkens voor een unieke smaak zorgt. De recepten zelf zijn overigens helemaal niet zo bewerkelijk, de gebruikte technieken zijn vrij eenvoudig en zeker haalbaar voor de thuiskok. De ingrediënten zijn soms wel wat exclusiever, zoals varkenswang, jumbomosselen, lamsnek en piepkuiken. Op de vlees- en vissoorten na zijn de meeste ingrediënten makkelijk beschikbaar voor iedereen.

Ga direct naar Sharing op BOL.com.


Recensie over Sharing

Kleine chique gerechten presenteren aan je gasten zoals in een restaurant… wie wil dat nu niet? In het boek Sharing vind je tal van deze gerechten, voor zowel het ontbijt als voor het diner. Houd wel rekening met een aantal bijzondere ingrediënten, die misschien niet voor iedereen zijn weggelegd. Helaas worden daar ook geen alternatieven voor vermeld. De ingrediëntenlijsten staan in kolommen vermeld, de bereidingswijze krijgt iedere zin een nieuwe regel, met de tekst heel onhandig gecentreerd op een pagina. Een uitlijning naar links en een nummering was veel prettiger geweest! De kleurenfoto’s per recept zijn sfeervol en laten goed zien hoe je de borden kunt opmaken.

Score: 7


Informatie

Sharing,
Illustrator: Benoit Dewitte
Uitgever: Lannoo, 192 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789401462594. Prijs: 29.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.