logo-liggend-wit-donkerblauw

Transformeer de sfeer in je huis met deze 6 kleuren


“Kleurenpsychologie kan een ingewikkeld onderwerp zijn,” zegt Patrick O’Donnell, internationaal brand ambassador voor verfmerk Farrow & Ball. “Maar er zijn een paar basisprincipes die je in de goede richting helpen, als je de perfecte ambiance probeert te creëren of als je wilt dat een specifieke ruimte een specifiek gevoel oproept.”

Om deze principes te belichten heeft Patrick een selectie gemaakt van aardse groentinten, kalme blauwtinten en rustgevende zachte tonen uit de Farrow & Ball Curated by Liberty edit. Er zijn tips te vinden over hoe je deze kleuren het beste kan gebruiken op een manier die de mood boosting kwaliteiten van deze kleuren benut.

Groentinten

“Als de primaire kleur van de natuur en van buiten staat groen symbool voor vernieuwing en groei. Deze combinatie van positiviteit en sereniteit wordt perfect belichaamd door het vrolijke Suffield Green, wat het tot een geweldige optie maakt voor een verwelkomende gang of woonkamer.”

“Chine Green is een subliem voorbeeld van het vermogen van groen om een ruimte – en dus de mensen daarin! – een meer geaard gevoel te geven. Het doet wonderen in elke ruimte die je meestal ‘s avonds gebruikt en waar je kan ontspannen na een lange dag.”

Blauwtinten

“Blauwtinten kunnen een reeks van sferen scheppen, afhankelijk van hun intensiteit en diepte. Aan de lichtere kant brengen ze rust en kalmte over, terwijl diepere tinten ernst en intelligentie suggereren.”

“Probeer voor een thuiskantoor (of een ruimte die je soms zo gebruikt) een donkere tint zoals Sloe Blue. Deze bevat een flinke dosis zwart pigment, wat zorgt voor een rijke en diepe tint. Ruimtes gemaakt voor spel en ontspanning kunnen iets lichters gebruiken, zoals Berrington Blue.”

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Neutrale tinten

“Wit staat voor zuiverheid, onschuld en een nieuw begin, evenals voor reinheid en helderheid, maar een zuiver wit kan wat kil en klinisch aanvoelen. Een off-white met warme rode ondertonen, zoals Archive, voelt veel rustiger, terwijl het nog steeds veelzijdig genoeg is om in elke (of alle!) kamer(s) in huis te gebruiken.”

“Als je het ontspannen effect van een neutrale tint wilt, maar verleid wordt door iets meer kleur, probeer dan Potted Shrimp. Dit is een licht roze kleur met veel geel in de basis, waardoor het echt vertrouwd en geruststellend aanvoelt. Perfect voor elke kamer waar je een geweldig verwelkomend gevoel wil creëren.”

Alle getoonde kleuren maken deel uit van de Farrow & Ball Curated by Liberty collectie, beschikbaar voor aanschaf bij Farrow & Ball leveranciers en showrooms, en online op farrow-ball.com.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] een favoriet, dit is gewaagd maar desondanks zeker niet te zwaar. Combineer het met lichtere kleuren of texturen zoals hout en steen om een ​​warme en uitnodigende look te creëren aan de […]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.