logo-liggend-wit-donkerblauw

Sfeer in huis met een vloerkleed


In ons huis is het altijd gezellig. Er is altijd bedrijvigheid en rumoer. Daarbij proberen we in ons interieur bij te dragen aan die sfeer. Hoewel we houden van een moderne inrichting, zijn er duidelijk landelijke trekjes te zien. Daarbij maken we onze voer op bepaalde plekken af met een vloerkleed voor die extra sfeer.

tapijt vloerkleed onderhoud

Een vloerkleed voor warmte

En die warmte is eigenlijk tweeledig. Aan de ene kant heb ik het natuurlijk over voelbare warmte. Een zacht vloerkleed voelt veel warmer dan een kunststof laminaat, een stenen plavuizenvloer of een harde gietvloer. Het is zelfs warmer dan een houten vloer. Het zachte gevoel van een hoogpolig (of middelhoog) tapijt voelt ook extra zacht aan de voeten, waardoor je voeten meteen lekker warm aanvoelen. Maar een mooi tapijt draagt ook bij aan sfeer: het zorgt voor een warme en hartelijke uitstraling in huis!

Voor iedere plek een tapijt

Wil je aan de slag met tapijten? Dan is het belangrijk dat je het juiste tapijt kiest voor de juiste plek. Onder je eettafel kun je bijvoorbeeld prima een tapijt neerleggen, maar ga dan bij voorkeur voor een laagpolig tapijt. Daarop schuiven je stoelen beter, maar is het ook makkelijker om kruimels en etensresten op te zuigen als je een keer hebt geknoeid. Gelukkig kun je genoeg
vloerkleden bij Webkarpet.nl vinden voor iedere plek. Niet alleen in type vloerkleed, maar ook in vormgeving. Want daarin ben je natuurlijk vrij om te kiezen. Wil je een effen vloerkleed, of eentje met een tof motief?

Zo onderhoud je jouw vloerkleed

Vloerkleden zijn echte stofmagneten. Je moet ze eigenlijk twee keer per week stofzuigen, zodat het stof zich niet kan ophopen. Bovendien trek je bij het stofzuigen ook alle vezels weer omhoog, zodat het er mooi uitziet. Ga langzaam met de stofzuiger over het tapijt, zodat je hem echt goed reinigt. Voor een optimale reiniging gebruik je twee keer per jaar een stoomreiniger. Voor tussentijdse opfrissers ga je eens per twee weken voor een tapijtreiniger of maak je een eigen mengsel van azijn en water (1 deel azijn op 10 delen water). Spray het met een spuitbus op je tapijt en veeg het met een vochtige doek na. Je tapijt zal weer fris ruiken en er als nieuw uitzien!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.