logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Sex Education – De Roadtrip, Katy Birchall

Sex Education De roadtrip

Je kent de serie Sex Education vast wel, die exclusief op Netflix te zien is. Daarin beleed je spannende avonturen op een Amerikaanse highschool, waarbij je meekijkt over de schouders van vier compleet verschillende Amerikaanse tieners. In De Roadtrip beleef je een avontuur die niet op Netflix te zien is. Hierin gaan Maeve, Otis, Eric en Aimee op reis. Maar niet zonder reden!

Liefde tussen broer en zus

Na maanden niets van hem te hebben gehoord, krijgt Maeve namelijk een telefoontje van haar broer Sean. Hij is gearresteerd voor het stelen van een diamanten ketting (hij begaf zich blijkbaar in zo’n goed gezelschap dat zijn nieuwe vrienden rondliepen met dat soort kettingen) en is voorwaardelijk op vrije voeten. Maar… hoe kan hij zijn onschuld bewijzen? Hij roept de hulp in van zijn jonge zusje om hem daarbij te helpen. Maar Maeve heeft zo haar eigen problemen. Wanneer ze Aimee vraagt om haar naar Sean te brengen, wil Aimee dat maar wat graag. Er zou een banketbakkersconventie zijn, waar ze graag heen ging. Maar het nieuws gaat snel rond en ook seks- en relatiegoeroe Otis en de vrijgevochten, tamelijk hysterische Eric gaan met hen mee. Zo is de vaste kliek van Sex Education compleet en kan de roadtrip beginnen!

Upper class

Al snel is duidelijk dat onze vrienden niet zomaar antwoorden gaan krijgen en Seans onschuld moeten bewijzen. Daarom besluiten ze zich voor te doen als artistieke jongeren, die uit een rijk milieu komen. Zo komen ze in contact met de vriendengroep van Tabitha Pearce en moeten ze achterhalen of Sean de ketting wel of niet gestolen heeft, of dat het misschien Tabitha, haar zusje CeCe, Tabitha’s vriendje Caspar, Noah of Grace is. Ondertussen kruipen Maeve, Otis, Eric en Aimee steeds dieper in hun rollen… maar hoelang houden ze dat vol? Ondertussen klikt het best wel met de rijke vrienden en leren ze hen steeds beter kennen. Jammer genoeg lijkt het er niet op of iemand de dader zou kunnen zijn. Zou Sean dan toch gelogen hebben?


Ga direct naar Sex Education – De Roadtrip op BOL.com.

Recensie over Sex Education – De Roadtrip

De Roadtrip is bijna een afgeleide van Sex Education, dat zich vooral op school afspeelt. De Roadtrip doet dat natuurlijk niet – die neemt je mee op reis, naar een vaag motelletje, rijke feestjes, fancy dansclubs en heel rijke jongelui die denken dat ze boven alles en iedereen staan. Daar staan ze Maeves broer Sean bij, die beschuldigd is van diefstal. Ondanks het feit dat Maeve het lastig vind om Sean te vertrouwen, doen haar vrienden er alles aan om Seans onschuld te bewijzen. Daarbij zetten ze zichzelf soms moeilijk neer, maar dankzij hun unieke en uitgesproken persoonlijkheden kunnen ze de meeste problemen het hoofd bieden. Een vermakelijke detective met grappige situaties, vrienden die elkaar steunen en natuurlijk heel wat bekende personages.

Score: 8


Informatie

Titel: Sex Education – De Roadtrip
Auteur:
Uitgever: Moon uitgevers
Aantal pagina’s: 238
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 14 jaar
ISBN: 9789048862641
Prijs: 19.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.