logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Waarom het huren van servers de juiste oplossing is?


Soms is een extra server geen overbodige luxe. In dit artikel leggen we het kopen en huren van servers naast elkaar. Waarom zou je een server kopen als je er een kunt huren? Hoe werkt het huren van servers? Wat is er mogelijk op het gebied van serververhuur? Al deze vragen beantwoorden we op deze pagina.

Waarom een server huren?

Het kopen van een server is over het algemeen een enorme investering, ook brengt het upgraden van de server kosten met zich mee. Het huren van een server is een kostenefficiënte benadering om de uitgaven voor jouw IT-project te minimaliseren.

Flexibiliteit

Ben je klaar met het project? Blijkt het project geen succes te zijn? Dan lever je de server gewoon weer in! Maar ook wanneer het IT-project wel een succes is, brengt de flexibiliteit van serververhuur voordelen met zich mee. Zo kunnen bedrijven zoals IRENT al binnen 24 uur jouw servercapaciteit uitbreiden, of de rekenkracht verhogen.

Tijdelijke oplossing

Er zijn momenten waarop er behoefte is aan een extra server, maar de aankoop van een server is dan niet kostenefficiënt. Je kunt denken aan een migratie, het toegankelijk houden van een service bij downtime, of het uitbreiden van een capaciteit tijdens piekmomenten. Maar ook wanneer je iets wilt testen is het kopen van een server niet de slimste oplossing.

Toegang tot de nieuwste technologieën

Aan een server met de nieuwste technologieën hangt meestal een behoorlijk prijskaartje. Is het de moeite waard om een hoog bedrag te investeren in een server die maar tijdelijk nodig is?

Bij IRENT huur je een server met de nieuwste technologieën voor een aantrekkelijke prijs. Zo werk je met de nieuwste technologieën aan jouw IT-project zonder de hoofdprijs te betalen.

Alles-in-1 oplossing

Als je een server huurt kun je een onderhoudscontract afsluiten. Je hebt dan geen omkijken naar het updaten en back-uppen van jouw gehuurde server. Zo heeft het toevoegen van extra servers geen impact op de taken van jouw personeel.

Hoe werkt het huren van servers?

Het huren van een server gaat vrijwel altijd op basis van een offerte. Je kiest de gewenste server en selecteert de door jouw gewenste huurperiode. Je kunt al een server huren voor een aantal dagen, maar ook voor een maand of een jaar.

Na het accepteren van de offerte, kan de server in de meeste gevallen al binnen 24 uur geleverd en geïnstalleerd worden. Na de huurperiode wordt jouw data professioneel verwijdert.

Wat is er mogelijk op het gebied van serververhuur?

Bij verhuurders zoals IRENT kun je kiezen uit verschillende servers, denk aan Nvidia DGX, Dell EMC en bijvoorbeeld Hewlett Packard Enterprise. Wil je helemaal overstappen op het huren van servers? Dan kun je jouw oude hardware verkopen en professioneel laten wipen.

Heb je al een gehuurde server staan? Dan kan in geval van nood al binnen twee uur een extra server worden geleverd, indien nodig gebruiksklaar!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.