Oscar Cook

Zoek op de site


 • Recensie: Oscar Cook – Buitengewone gebeurtenissen, Vera van Renterghem

  Recensie: Oscar Cook – Buitengewone gebeurtenissen, Vera van Renterghem

  Ik ben dertien en woon in een bejaardenhuis. Het gebouw is tot de nok gevuld met scheten en scheldwoorden, met kommer en kwel. Maar ook met vrolijkheid en vriendschap, dat heb ik zelf ondervonden.

 • Boek recensie: Oscar Cook 2: Zonderlinge gebeurtenissen, Vera van Renterghem

  Boek recensie: Oscar Cook 2: Zonderlinge gebeurtenissen, Vera van Renterghem

  Ik ben dertien en woon in een bejaardenhuis. Het gebouw is tot de nok gevuld met scheten en scheldwoorden, met kommer en kwel. Maar ook met vrolijkheid en vriendschap, dat heb ik zelf ondervonden. De oud-militair Karel, de gekke professor Otto en het aardige besje Lise zijn mijn vrienden geworden. Zonder hen zou ik nooit in het verleden van de graaf zijn gedoken om mijn vader uit de gevangenis te redden.

 • Boek recensie: Oscar Cook 3- Buitengewoon Zonderlinge Gebeurtenissen, Vera van Renterghem

  Boek recensie: Oscar Cook 3- Buitengewoon Zonderlinge Gebeurtenissen, Vera van Renterghem

  Dit is geen doodgewoon verhaal van een dertienjarige jongen die in een bejaardenhuis woont en vriendschap sluit met tachtigjarigen. Nee, geloof me, er gebeuren vreemde dingen. Wat moet ik denken van een eeuwenoude vloek en het schoentje van Ko Ai, van blinde Chang en van het wrede volk in het Kachingebergte en hun jademijnen?

 • Boek recensie: Oscar Cook: Opmerkelijke gebeurtenissen

  Boek recensie: Oscar Cook: Opmerkelijke gebeurtenissen

  Dit is het vierde boek van Oscar Cook dat op onze website verschijnt en het eerste deel van een trilogie. Het zal dan ook nog even spannend worden waar het verhaal heengaat en hoe het zich nog verder kan ontwikkelen. Net als in de vorige boeken reis je hier naar het verleden met Oscar en diens vriendinnetje Stiene. Opmerkelijke gebeurtenissen, maar nog niet zo vreemd als het grootse avontuur waar ze nu aan gaan beginnen!

 • Boek recensie: Oscar Cook: Vreemde gebeurtenissen, Vera van Renterghem

  Boek recensie: Oscar Cook: Vreemde gebeurtenissen, Vera van Renterghem

  De avonturen van Oscar en Stiene lijken steeds verder af te dwalen van het bejaardentehuis, waar het magische avontuur voor onze jonge vrienden ooit begon. In Oscar Cook: Vreemde gebeurtenissen komen onze twee hoofdpersonen op magische wijze in het Duitsland van 1943 terecht, in een spiraal van oorlogsgeweld, leugens en verraad. Daar moeten ze ontdekken wie ze kunnen vertrouwen… en wie niet. En wat het universum voor hen in petto heeft. Waarom zijn ze juist daar terechtgekomen?