Echte chefkoks weten: een saus maakt een gerecht vaak af. Het geeft een extra dimensie aan een gerecht, dat de hoofdingrediënten kan versterken qua smaak, mondgevoel en beleving. Maar hoe je zo’n saus maakt zonder da hij schift, overheerst of veel te dik wordt? Dat is een kwestie van oefenen… en de juiste recepten binnen handbereik houden!
Kookbijbel
Boek recensie: Bijbel van de Nederlandse keuken
Het klinkt zo eenvoudig, een kookboek van ‘de Nederlandse keuken’. Maar denk eens na: welke recepten zijn echt typisch Nederlands? Dat valt nog lang niet altijd mee om daar een lijstje van op te stellen. Veel gerechten horen namelijk bij een bepaalde streek. Sterker nog: bij de meeste bekende Nederlandse gerechten is dat het geval. Dat zie je zelfs al aan de namen van een aantal gerechten.
Boek recensie: Ovenbijbel, Chickslovefood
De oven is een onderschat kookgereedschap in je keuken. Het is zo ontzettend veelzijdig en praktisch, je zou er veel meer gebruik van moeten maken. Het is met name praktisch voor drukkere gezinnen. De voorbereiding van de gerechten kan immers op voorhand al gebeuren, waarbij je het gerecht voor het avondeten de oven in schuift om nog even iets anders te doen.
Boek recensie: Bijbel van de Indonesische keuken, Maureen Tan
In Nederland hebben we stiekem al heel veel kennisgemaakt met de Indonesische keuken: namelijk vanuit onze Chinese restaurants. Nou ja – het is een voorzichtige kennismaking geweest, dat wel, maar de basis is gelegd. Maureen Tan laat in haar Bijbel van de Indonesische keuken zien hoe kleurrijk en divers de Indonesische keuken echt is. En vooral: hoe pittig.
Boek recensie: De Taartbijbel, Hans Spitsbaard
Aan de hand van duidelijke, stapsgewijze instructies, foto’s en how-to’s leert Hans Spitsbaard je alle kneepjes van het bakken van taarten. Taartbijbel biedt ruim 160 recepten voor lekkere, klassieke en spannende taarten. Hans biedt ook handige tips en aanwijzingen om de mooiste en lekkerste taarten op tafel te zetten.
Boek recensie: Vegabijbel, Isabel Boerdam
Wat veel mensen ervan weerhoudt om vegetarisch te gaan eten, is het gebrek aan kennis. Want wat eet je dan als vervanging voor dat stuk vlees? Hoe breng je variatie aan in je eten? In de Vegabijbel vind je 150 recepten en heel veel tips, zodat die zorg alvast wordt weggenomen.
Boek recensie: Broodbijbel, Hiljo Hillebrand
Leer hoe je thuis de lekkerste broden uit de oven tovert. Van ambachtelijke desembroden tot krokante kaasbolletjes en van een feestelijk paasbrood tot overheerlijke hot cross buns. Ook voor de ervaren broodbakker valt er genoeg nieuws te ontdekken: van bienenstich en chapati tot injera en simit.
Recensie: Pizzabijbel, Simon Giaccotto
In de Pizzabijbel vind je álles over pizza: van Napolitaanse pizza tot pizzolo. Simon Giaccotto leert je hoe je de perfecte pizzabodem maakt – het belangrijkste onderdeel van de pizza -, vertelt over de geschiedenis van de pizza, het bakken van een pizza en het belang van goede basisingrediënten
Recensie: Bakbijbel – Rutger bakt van A tot Z
Rutger van den Broek gooide hoge ogen als winnaar van het televisieprogramma ‘Heel Holland Bakt: Als kind klom hij al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. Wanneer hij niet als recoveryverpleegkundige in het ziekenhuis werkt staat Rutger het liefst te bakken. Hij deelt zijn kennis in deze bakbijbel!