Door het inmaken of laten fermenteren van eten kun je het langer bewaren. Een ideale oplossing voor als je ineens een hoge opbrengst hebt uit je moestuin – maar je kunt er ook eenvoudige voedingsmiddelen een flinke oppepper mee geven. De vraag is alleen… hoe? Wat kun je ermee en wat zijn de beste technieken…
Kip: het meest veelzijdige stukje vlees…. kip! In de Kipbijbel, het tweede kookboek van Alain Caron en Rogier Trip, lees je dat het ook echt zo is. Met kip kun je alle kanten op!
Persoonlijk ben ik al verkocht als ik de naam van Rutger op de cover zie staan: dan weet je dat ieder recept klopt en haalbaar is. De Toetjesbijbel is daar zeker geen uitzondering op: de recepten zijn fijn omschreven en gebruiken ambachtelijke technieken, zodat je het toetje van A tot Z helemaal zelf kunt maken.
Het is al jaren een heikel punt op feestjes en gezellige avondjes met vrienden en familie. Wat zet je op tafel? Trek je een zak chips en nootjes open, gaat de Airfryer (of friteuse) aan voor snacks… of stap je in de keuken om zelf hapjes te maken… en wat dan? Dat laatste klinkt in…
Tradities in de keuken verschillen over de hele wereld. Ieder land en iedere cultuur heeft zo zijn eigen gebruiken, technieken en maaltijden waar ze van genieten. De een staat uren in de keuken of laat gerechten makkelijk een dagje sudderen, bij de ander moet alles snel op tafel staan. Nederland is wat dat betreft heel…
De boeken van Rutger van den Broek worden bij ons regelmatig uit de boekenkast gehaald om een nieuw recept te proberen. In zijn nieuwste boek, De Bakatlas, heeft hij heerlijke gerechten van over de hele wereld verzameld. Zelf heb ik er al enkelen van geprobeert. Niet de moeilijkste, maar wel met een erg lekker resultaat.
Het klinkt zo eenvoudig, een kookboek van ‘de Nederlandse keuken’. Maar denk eens na: welke recepten zijn echt typisch Nederlands? Dat valt nog lang niet altijd mee om daar een lijstje van op te stellen. Veel gerechten horen namelijk bij een bepaalde streek. Sterker nog: bij de meeste bekende Nederlandse gerechten is dat het geval.…