logo-liggend-wit-donkerblauw-kleinMenu

Series: Kookbijbels en kookatlassen

Zoek op de site


  • Boek recensie: Inmaak- en fermenteerbijbel, Simone van Thull

    Boek recensie: Inmaak- en fermenteerbijbel, Simone van Thull

    Door het inmaken of laten fermenteren van eten kun je het langer bewaren. Een ideale oplossing voor als je ineens een hoge opbrengst hebt uit je moestuin – maar je kunt er ook eenvoudige voedingsmiddelen een flinke oppepper mee geven. De vraag is alleen… hoe? Wat kun je ermee en wat zijn de beste technieken…

  • Boek recensie: Grillbijbel, Julius Jaspers

    Boek recensie: Grillbijbel, Julius Jaspers

    Het is tijd om het vuur hoog te doen oplaaien om alles te grillen wat we tegenkomen. Tijd om Het Grote Boek te raadplegen: de Grillbijbel!

  • Boek recensie: Kipbijbel, Alain Caron en Rogier Trip

    Boek recensie: Kipbijbel, Alain Caron en Rogier Trip

    Kip: het meest veelzijdige stukje vlees…. kip! In de Kipbijbel, het tweede kookboek van Alain Caron en Rogier Trip, lees je dat het ook echt zo is. Met kip kun je alle kanten op!

  • Boek recensie: Toetjesbijbel

    Boek recensie: Toetjesbijbel

    Persoonlijk ben ik al verkocht als ik de naam van Rutger op de cover zie staan: dan weet je dat ieder recept klopt en haalbaar is. De Toetjesbijbel is daar zeker geen uitzondering op: de recepten zijn fijn omschreven en gebruiken ambachtelijke technieken, zodat je het toetje van A tot Z helemaal zelf kunt maken.

  • Boek recensie: Borrelbijbel, Ramon Brugman

    Boek recensie: Borrelbijbel, Ramon Brugman

    Het is al jaren een heikel punt op feestjes en gezellige avondjes met vrienden en familie. Wat zet je op tafel? Trek je een zak chips en nootjes open, gaat de Airfryer (of friteuse) aan voor snacks… of stap je in de keuken om zelf hapjes te maken… en wat dan? Dat laatste klinkt in…

  • Boek recensie: Vega atlas, Isabel Boerdam

    Boek recensie: Vega atlas, Isabel Boerdam

    Tradities in de keuken verschillen over de hele wereld. Ieder land en iedere cultuur heeft zo zijn eigen gebruiken, technieken en maaltijden waar ze van genieten. De een staat uren in de keuken of laat gerechten makkelijk een dagje sudderen, bij de ander moet alles snel op tafel staan. Nederland is wat dat betreft heel…

  • Boek recensie: De Bakatlas, Rutger van den Broek

    Boek recensie: De Bakatlas, Rutger van den Broek

    De boeken van Rutger van den Broek worden bij ons regelmatig uit de boekenkast gehaald om een nieuw recept te proberen. In zijn nieuwste boek, De Bakatlas, heeft hij heerlijke gerechten van over de hele wereld verzameld. Zelf heb ik er al enkelen van geprobeert. Niet de moeilijkste, maar wel met een erg lekker resultaat.

  • Boek recensie: De BBQatlas, Julius Jaspers

    Boek recensie: De BBQatlas, Julius Jaspers

    Het is eigenlijk wel grappig om te zien dat sommige dingen over de hele wereld terugkomen. Zo wordt er overal ter wereld gebarbecued, ook al wodt het niet overal zo genoemd natuurlijk. Maar roosteren boven een open vuur, met vlees of groenten op een rooster? Dat zie je echt overal ter wereld terug. Maar het…

  • Boek recensie: Bijbel van de Nederlandse keuken

    Boek recensie: Bijbel van de Nederlandse keuken

    Het klinkt zo eenvoudig, een kookboek van ‘de Nederlandse keuken’. Maar denk eens na: welke recepten zijn echt typisch Nederlands? Dat valt nog lang niet altijd mee om daar een lijstje van op te stellen. Veel gerechten horen namelijk bij een bepaalde streek. Sterker nog: bij de meeste bekende Nederlandse gerechten is dat het geval.…