logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Sennheiser GSP 670 gaming koptelefoon

Door de jaren heen hebben we al heel wat koptelefoons op ons bureau gehad om te testen. Er waren er maar weinig die echt heel goed waren – iedere koptelefoon heeft wel zijn gebreken. Voor een reviewer is dat ook een gezonde insteek, om te onderzoeken waar een bepaald product steekjes laat vallen. Wellicht kunnen ze immers met een volgende uitvoering verbeterd en aangepast worden, nietwaar? Sennheiser liet ons de Sennheiser GSP 670 testen: een topmodel gaming headphone, speciaal te koppelen met de PS4. En de specificaties beloofden al veel goeds!

Eerste gedachten

Hoewel we nog niet veel koptelefoons van Sennheiser hebben mogen testen, is het natuurlijk geen onbekend merk. Vroeger heb ik heel wat modellen van ze op mijn oren gehad, hoewel het steevast de instapmodellen waren. En dat terwijl ze juist goede naam hebben op hun premium producten! Ik was dan ook erg enthousiast toen ik met dit model aan de slag mocht. Zo’n kans krijg je immers niet alle dagen. Sennheiser is een merk dat het aandurft om gewoon te letten op kwaliteit en comfort, om daarna te kijken naar het prijskaartje. De Sennheiser GSP 670 is dan ook prijzig, maar is hij ieder euro waard? Wanneer je hem voor het eerst uit de doos pakt, voelt hij in ieder geval solide aan, met een prettig gewicht. Deze koptelefoon voelt aan alsof hij tegen een stootje kan en misschien zelfs wel een keer of twee flink op de grond gegooid kan worden, mocht het gamen even niet zo goed lukken …

Game on!

De Sennheiser GSP 670 is gericht op gamers en levert iedere decibel die het merk belooft. De koptelefoon heeft op wonderlijke wijze een geweldige balans gevonden tussen een mooi en vol geluid en een helderheid waarbij je ieder geluidje in je game kunt horen, van het herladen van het geweer van één van je tegenstanders tot voetstappen om je heen. Het bereik van deze headset loopt dan ook van een indrukwekkende 10Hz tot en met 23.000 Hz. Sennheiser heeft hierbij de basgeluiden een tikje benadrukt, waardoor de explosies nog beter tot hun recht komen. En dat is best bijzonder, omdat normaliter het geluid juist redelijk neutraal klinkt. Dankzij de algehele geluidskwaliteit is hij niet alleen heel geschikt voor games, maar kun je ‘m ook perfect gebruiken tijdens het bekijken van films en het luisteren van muziek. Je kunt de koptelefoon koppelen op twee manieren: via bluetooth of via een low-latency receiver. Deze stuurt het signaal veel sneller door naar je koptelefoon, zo dat je geen hinder hebt van een eventuele vertraging.

Het ontwerp

Deze headset heeft een tweetal gesloten oorschelpen die het grootste deel van het omgevingsgeluid blokkeren, met zachte oorschelpen die het draagcomfort verhogen. Ook de hoofdband is opengewerkt en klemt niet heel strak om je hoofd – maar wel stevig genoeg om plotse bewegingen de doorstaan. De microfoon is naar boven te klappen, waarbij deze direct wordt uitgeschakeld. Een praktische functie. Ook de bedieningselementen zijn weldoordacht geplaatst, ze zitten op de juiste plek en zijn degelijk uitgevoerd.


Recensie over Sennheiser GSP 670

CooleSuggesties topper

Deze koptelefoon is er eentje voor de liefhebbers. Voor de pro’s of de heel fanatieke gamers. Of de muziekliefhebbers die ook graag gamen… eigenlijk zijn er genoeg mensen te vinden die diep genoeg in de buidel zouden tasten om deze koptelefoon aan te schaffen. En weet je? Hij is iedere euro waard. Het is echt een feestje om te dragen en vooral om naar te luisteren. Hij voelt pro, hij is pro! De geluidskwaliteit is consistent en geweldig vormgegeven. Binnen het high-end segment, zeker als het gaat om gaming headsets, staat deze koptelefoon absoluut op nummer 1.

Score: 10


Informatie

Sennheiser GSP 670, Sennheiser
Meer weten?
Prijs: 349 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.