logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De spannende serie Seizure

Moord, palingen en nachtmerries in Oslo. Vanaf 22 september op DVD en 25 september op lumiereseries.com: de bovennatuurlijke thriller Seizure over twee rechercheurs die bij een bizarre zaak geconfronteerd worden met hun eigen demonen. Het is nog maar een paar maanden geleden dat rechercheur Max Sørensen en zijn vrouw, advocate Asha, hun zoon verloren. Hun leven is vrijwel tot stilstand gekomen. In een poging de draad weer op te pakken laat Max zich overplaatsen naar Oslo. Zijn nieuwe partner is Sander Holm, die thuis is in de onderwereld en geen illusies meer koestert. Max houdt zich strikt aan de regels, is wat naïef. Sander is gehard, bitter en lichtelijk racistisch. De tegenpolen botsen dan ook direct.

Mysterieuze dood

De eerste zaak van het duo is de mysterieuze dood van vier allochtone tieners in een verlaten zwembad. Er zijn geen sporen van geweld of drugs, maar palingen die op de plaats delict rond kronkelen hebben een vreemd effect op de rechercheurs – een onheilspellend gevoel dat in hun botten lijkt door te sijpelen. Die nacht worden ze geplaagd door nachtmerries. De volgende ochtend hebben beiden het gevoel dat er iets niet klopt. Ondertussen raast er een storm door de stad. Straten en gebouwen staan onder water.

Verdachte

Max en Sander ontdekken al snel dat er een vijfde jongen, immigrant Jabrill, in het zwembad was. Hij wordt verdacht van de moord op een blanke rechtenstudente en is verdwenen uit de jeugdgevangenis. Hoewel hij nog voor moet komen, heeft de publieke opinie hem al veroordeeld. Hun zoektocht naar Jabrill voert Max en Sander naar een ondergrondse wereld van prostitutie, mensenhandel en moord. Terwijl ze dichter bij de waarheid komen worden de rechercheurs geplaagd door hallucinaties en persoonlijke trauma’s. Om de zaak op te lossen en voor hun eigen gezondheid zijn ze gedwongen hun demonen onder ogen te komen.

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.