logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Seizoen 2 van The Last of Us

De serie van co-creators Craig Mazin (Emmy Award-winnende maker van HBO-serie Chernobyl) en Neil Druckmann (maker en schrijver van de bekroonde The Last of Us game-franchise en Naughty Dog Co-President) is HBO’s op één na beste bekeken première, alleen House of the Dragon werd vaker gestreamd. De eerste aflevering heeft in de VS al meer dan 22 miljoen kijkers, bijna 5x meer dan het reguliere première-avondpubliek.

“Craig en Neil, samen met EP Carolyn Strauss, en de rest van onze fenomenale cast en crew, hebben een genre gedefinieerd met hun meesterlijke debuutseizoen van THE LAST OF US. Na dit onvergetelijke eerste seizoen kan ik niet wachten om te zien hoe dit team zichzelf opnieuw overtreft met seizoen 2.”

Francesca Orsi, EVP, HBO Programming, Hoofd van HBO Drama Series en Films
last of us banner HBO

The Last of Us populaire serie

Aflevering 2 van THE LAST OF US telde zondagavond 5,7 miljoen kijkers op HBO Max en lineaire televisie-uitzendingen in de VS, waardoor meer dan een miljoen nieuwe kijkers werden toegevoegd ten opzichte van de première van de serie. Deze sprong van 22% markeert de grootste week twee groei voor een HBO Original-serie in de geschiedenis van het netwerk.

THE LAST OF US was ook een hit op social media, de serie was wereldwijd de nr. 1 trending topic tijdens het seriedebuut. Tot op heden hebben de teasers en trailers van seizoen één wereldwijd meer dan 100 miljoen views verzameld.

streaming-banner-hbo-max

“Ik ben vereerd en eerlijk gezegd overweldigd dat zoveel mensen hebben gekeken naar en verbonden zijn met onze hervertelling van de reis van Joel en Ellie. De samenwerking met Craig Mazin, onze ongelooflijke cast en HBO overtrof mijn toch al hoge verwachtingen. Nu hebben we het absolute genoegen om het opnieuw te kunnen doen met seizoen twee! Namens iedereen bij Naughty Dog & PlayStation, bedankt!”

Neil Druckmann, Executive Producer

Over The Last of Us

THE LAST OF US speelt zich af in de VS, 20 jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel (Pedro Pascal), een geharde overlevende, wordt ingezet om het 14-jarige meisje Ellie (Bella Ramsey) uit een quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een brute en hartverscheurende reis waarbij ze samen de VS moeten doorkruisen en van elkaar afhankelijk zijn om te overleven.

“Ik ben zo dankbaar voor de samenwerking met Neil Druckmann en HBO. Nog dankbaarder ben ik voor de miljoenen mensen die zich bij ons hebben aangesloten op deze reis. Het publiek heeft ons de kans gegeven om door te gaan, en als fan van de personages en de wereld die Neil en Naughty Dog hebben gecreëerd, ben ik er klaar voor om er weer in te duiken.”

Craig Mazin, Executive Producer

Dit is de cast van The Last of Us

 • Joel – Pedro Pascal
 • Ellie – Bella Ramsey
 • Tommy – Gabriel Luna
 • Tess – Anna Torv
 • Sarah – Nico Parker
 • Frank – Murray Bartlett
 • Bill – Nick Offerman
 • Kathleen – Melanie Lynskey
 • Riley – Storm Reid
 • Marlene – Merle Dandridge
 • Perry – Jeffrey Pierce
 • Henry – Lamar Johnson
 • Sam – Keivonn Woodard
 • Marlon – Graham Greene
 • Florence – Elaine Miles
 • Ashley Johnson en Troy Baker zijn ook in de serie te zien.

HBO’s next big hit

Met een score van 97% fresh op Rotten Tomatoes is THE LAST OF US door Rolling Stone uitgeroepen tot ” HBO’s next big hit”, waarbij Variety opmerkt dat “one sees the near future in which the show winds up among television’s best.” IndieWire verklaarde de nieuwe serie “better than every video game adaptation that comes to mind “, waarbij IGN het begroette als ” a brilliant retelling of one of video games’ most beloved stories” en eraan toevoegde dat het ” delivers an enriching show for fans of the PlayStation hit, while also managing to stay welcomingly thrilling to newcomers.” CNN noemde het verhaal “absolutely fearless and unflinching, creating horrifying scenarios and moments that can be alternately touching and utterly tragic.”

Nieuwe afleveringen, podcast

Nieuwe afleveringen van de serie gaan op maandagochtend in première op HBO Max, in de aanloop naar de finale op 13 maart. Fans kunnen ook afstemmen op The Last of Us Podcast, de officiële podcast van de serie waarin host Troy Baker, die Joel speelt in de videogame, gaat zitten met seriemakers Craig Mazin en Neil Druckmann voor een nabespreking van elke aflevering.

Over de makers

THE LAST OF US, gebaseerd op de veelgeprezen videogame met dezelfde naam ontwikkeld door Naughty Dog voor de PlayStation-platforms® , is geschreven en uitvoerend geproduceerd door Craig Mazin en Neil Druckmann. De serie is een coproductie met Sony Pictures Television en wordt geproduceerd door Carolyn Strauss, Evan Wells, Asad Qizilbash, Carter Swan en Rose Lam. Productiebedrijven: PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint en Naughty Dog.

streaming-banner-hbo-max

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.