logo-liggend-wit-donkerblauw

Seiko Astron GPS Solar: het eerste gps-horloge op zonne-energie!


image05Vlak voor Baselworld 2014 lanceert SEIKO een nieuwe designcollectie in de wereldwijd ongekend succesvolle SEIKO Astron GPS Solar serie. Het ontwerp is een ode aan de aarde, en verbeeldt de grandioze schoonheid van de stratosfeer.

SEIKO Astron GPS Solar: ’s werelds enige GPS Solar horloge

Met de ontwikkeling van SEIKO Astron GPS Solar creëerde SEIKO een unieke, tijd-zonder-grenzen horlogetechnologie die nog niet bestond. SEIKO’s Astrons zijn de enige horloges ter wereld die in staat zijn om razendsnel – en waar ook ter wereld – via GPS de locale tijd in alle 39 tijdzones op aarde met atoomklok-precisie weer te geven. Uitsluitend gebruik makend van lichtenergie. Wat mogelijk is dankzij een in eigen huis ontwikkelde ultra-low consumption GPS module. Net als zijn illustere voorganger, Astron Quartz (het eerste quartz-horloge ter wereld), heeft de SEIKO Astron GPS Solar een revolutie in de horlogewereld ontketend.

image06Koepelvormig saffierglas als een beschermende stratosfeer

Wie vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, ziet de transparant-blauwe stratosfeer, die ijl en stil onze globe beschermt. Het is dit majesteitelijke gezicht waardoor de designers van SEIKO zich hebben laten inspireren bij het ontwerp voor de nieuwe Astron designcollectie. Gezichtsbepalend is het koepelvormige saffierglas, dat – zoals de stratosfeer de aarde beschermt – de op de wijzerplaat afgebeelde aarde als een stratosfeer omhult en beschermt. Saffierglas is na diamant het hardste materiaal ter wereld en het laat zich niet gemakkelijk bewerken. De schitterende koepelvorm is het resultaat van – per glas – ruim 10 uur slijpen en polijsten. En het effect is adembenemend. De combinatie van het gebogen glas en de lichtgevende verf eronder, creëert hetzelfde effect als het vanuit de ruimte kijken naar de aarde. Een beter design is niet denkbaar voor een horloge dat ‘met de sterren kan communiceren’.

image07Specificaties van het 7X52 GPS Solar kaliber

GPS gestuurde tijd, tijdzone en datum aanpassing
Update tijd: automatisch, 1 x per dag indien volledig opgeladen
Update tijdzone: on demand
Perpetual Calendar tot februari 2100
GPS-signaal indicator
World Time functie
Daylight Saving Time functie
Power Saving functie
In-flight mode (on/off indicatie)
Accuratesse: 1 seconde afwijking per 100,000 jaar
100 m WR
Prijs: 2300-2400 euro

* Uitsluitend leverbaar via Seiko Center Amsterdam, www.seikocenter.nl

Kinderkleding koop je online bij:
Kixx Online | kinderkleding.nl | Kidscotton | littlecool.com

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.