logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De Secret Scouts en de Vermiste President

secret-scouts-en-de-vermiste-president-kind-kind-boek-cover-9789402601459Heb je het eerste boek van de Secret Scouts al gelezen? Dan weet je al dat Tom, Lisa, Jack en Sophie een geheime uitvinding hebben gevonden van Leonardo da Vinci. In dit tweede deel van The Secret Scouts wordt weer vrolijk voortgeborduurd op de mogelijkheid om in de tijd te reizen. Verrassend genoeg lijkt het erop dat de vier vrienden niet de enigen zijn die tijdreizen! Een vriend van hun vader, Hans, die in het eerste boek ook al naar voren kwam, kent het geheim van het planetarium ook en maakt blijkbaar regelmatig gebruik van de mogelijkheid om tijd te reizen.

Probleempje

Nu weet je waarschijnlijk ook dat Hans niet een van de meest verantwoordelijke volwassene is die je kunt bedenken. De vrolijke vriend doet eigenlijk gewoon precies waar hij zin in heeft. Waarom zou hij ook niet? Hij lijkt geld genoeg te hebben! Toch zorgt die losbandigheid bij Hans voor een klein probleempje. Tijdens een reis neemt hij per ongeluk een vreemdeling mee naar het verleden. Of… Vreemdeling… Barrack Obama. Die naam komt je vast bekend voor! Door een domme fout van Hans komt de Amerikaanse president vast te zitten in de late middeleeuwen. Voor hij president werd trouwens, dus niemand die nog van Obama heeft gehoord.

Speurtocht

En dus klopt Hans aan bij de Secret Scouts. Zij zijn de enigen die weten van de tijdreizen en zijn dus ook de enigen die elkaar kunnen helpen. Samen met Hans reizen ze af naar het jaar 1520, om daar op zoek te gaan naar de vermiste president. Het toeval wil namelijk dat hij precies in dat jaar (drie jaar nadat Hans hem heeft achtergelaten) op een schilderijtje is gezet. Een schilderij dat bovendien groot te zien is in het Rijksmuseum! Dat geeft onze vijf tijd reizigers natuurlijk een mooie houvast om hun zoektocht naar de vermiste president te beginnen.

Feit en fictie

Het coole aan dit tweede deel van de Secret Scouts: De Vermiste President, is dat het ook weer gebaseerd is op een aantal bijzondere weetjes en feiten. Die kun je gewoon googelen: het klopt allemaal. Door deze feitjes aan elkaar te plakken middels een spannend verhaal krijgt het schrijversduo Kind het voor elkaar om de stoffige geschiedenis van onze wereld echt tot leven te wekken. Het verhaal staat hier boven de persoonlijke ontwikkeling van de personages, wat misschien wel jammer is: het tweede deel is duidelijk een vervolg op het eerste boek, en een stukje persoonlijke groei zou prettig zijn om te lezen. Wat ik wel vreemd vond (als iemand het weet mag hij het zeggen) is: hoe komt Hans aan een planetarium? Je leest wel dat hij de originele schetsen van Leonardo heeft veiliggesteld, maar hoe hij aan een aantal reisplanetaria komt…

Conclusie over The Secret Scouts: De Vermiste President

Het eerste boek van de Secret Scouts was verrassend, bijzonder en een echte ontdekkingsreis. Nu is het eerder een speurtocht naar de vermiste president. Het concept van feitelijke waarheden vermengen in een spannend verhaal is nog steeds ontzettend leuk, maar het tweede deel mist een beetje de magie van het eerste boek. Neemt niet weg dat het nog steeds een genot is om te lezen! Door: Score: The Secret Scouts: De Vermiste President krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

The Secret Scouts: De Vermiste President, Aerial, 350 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789402601459. Prijs: 18.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.